Ce sunt ceramidele și de este important să le folosești în rutina de îngrijire a tenului

0

Poate nu ai mai auzit niciodată de ele, însă, dacă vei întreba orice dermatolog despre rolul ceramidelor în ceea ce privește hidratarea tenului, îți va declara că acest ingredient nu trebuie să lipsească din ritualul tău de înfrumusețare.

Și totuși, Ce sunt ceramidele?

Nici nu ne miră faptul că este esențial să introducem ceramidele în viața noastră pentru a ne păstra tenul sănătos, având în vedere că acestea formează 50% din stratul pielii. Utilizate adesea în produse anti-îmbătrânire, ceramidele sunt lipide secretate în mod natural de corpul nostru, care au rolul foarte important de a stimula hidratarea pielii. În acest fel, îi oferă elasticitatea și o protejează de factorii dăunători. Alături de colesterol și acizi grași liberi, ceramidele reprezintă principalul component de care rezistența barierei pielii ce ne protejează de factorii externi, depinde.

De ce este necesar să le includem în rutina noastră de zi cu zi?

Dacă în mod natural corpul nostru produce acest ingredient, atunci de ce ar mai fi necesar să îl suplimentăm? Cu cât tenul este mai tânăr, cu atât este mai mare nivelul de ceramide produse. Dar, odată ce anii trec și contactul pielii cu factorii dăunători din mediul înconjurător, cum ar fi poluarea sau expunerea la soare fără SPF crește, cantitatea și calitatea ceramidelor se diminuează. Astfel, pielea uscată sau aspră, roșeața și ridurile reprezintă consecința unei îngrijiri a tenului din care ceramidele lipsesc. Așadar, este foarte important ca, odată cu înaintarea în vârstă să incluzi în rutina ta de îngrijire ceramide, pentru a-ți păstra mereu tenul tânăr și sănătos.

Legătura pe care o au ceramidele și tenul este asemănătoare cu cea dintre cărămizi și mortar. Adică, ceramidele întăresc bariera pielii cu rol protector, în acest fel prevenind tenul de deteriorare și lipsa de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.