Ce soluții găsim pentru cele mai întâlnite probleme dentare

0

Uneori, modificările de la nivelul danturii se realizează treptat, lăsându-ne timp pentru a ne obișnui cu acestea. Acest lucru se petrece până la un punct, după care încep să ne deranjeze și chiar să ne provoace anxietate. Dr Mihaela Dan, specialist ortodont ne avertizează că aceste probleme care ne fac să nu mai zâmbim, nu trebuie lăsate să ne afecteze atât de mult viețile, mai ales că stomatologia modernă oferă mereu câte o soluție.

Chiar dacă s-au îngălbenit datorită vârstei, fumatului sau a consumului unor alimente și băuturi colorante, fie că doar un dinte a ajuns să-și modifice culoarea (de regulă la câţiva ani după ce nervul moare), nu este niciodată prea târziu ca el să revină înapoi la culoarea lui. Și sunt și multe soluții în această direcție: detartraj şi periaj profesional, air-flow, albire dentară sau faţete dentare.

Lucrări dentare vizibile

Cu toate posibilitățile tehnice de azi, nu există lucrare dentară care să pară nenaturală. Atunci când culoarea sau forma o fac să fie evidențiate sau când gingia s-a retras, odată cu înaintarea în vârstă, este momentul să se ia măsuri pentru recâștigarea unui aspect plăcut din acest punct de vedere estetic al danturii.

“Fie că sunt obturaţii de amalgam (cu dezavantajul că pot elibera cantităţi mici de mercur şi că se contracta şi dilată la diferenţe de temperatură, suprasolicitând smalţul dentar, cu riscul de microfisurare), fie că sunt obturaţii de compozit, dar care şi-au modificat culoarea sau s-au ciobit, aceste pot fi schimbate oricând cu unele noi, de nuanţă identică cu cea a dintelui, rezistente şi bine adaptate la conturul dintelui”, spune specialistul ortodont.

Oricine poate să se bucure de toate benficiile unui aparat dentar indiferent de vârsta la care alegem să îl purtăm. Mai ales că, circa o treime din pacienții de pe scaunul…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.