Ce să urmărești, ca angajator, la oamenii potriviți pentru firma ta

0

Procesul de recrutare și căutare a noilor sau chiar a primilor angajați pentru firma ta este unul complex, căruia trebuie să îi oferi suficient timp înainte de a lua decizia finală. În funcție de dimensiunea firmei tale, te poți implica direct în acest proces sau poți lăsa totul pe mâna departamentului de recrutare și resurse umane. Indiferent de ceea ce alegi, cel mai important este să stabilești câteva criterii pe care să le îndeplinească cei care vor ocupa o poziție în cadrul companiei tale. Iată care sunt elementele principale și calitățile candidatului ideal:

Abilități și deschidere la învățare

Abilitățile dezvoltate de angajați de-a lungul carierei își lasă o amprentă puternică asupra felului în care evoluează la fiecare loc de muncă. Este important să faci o listă cât mai concretă de cerințe pe care viitorii angajați le vor avea de îndeplinit în postul din firma ta. Acest lucru îi va ajuta și pe cei care aplică să înțeleagă mai bine descrierea postului. Abilitățile viitorului angajat dictează nivelul de pregătire pe care îl au în domeniu, dar deschiderea la învățare este o calitate la fel de puternică. 

Unii angajați urmăresc să facă o schimbare în carieră și își doresc să activeze într-un domeniu nou, pentru care nu pot arăta experiență din trecut. Însă, dacă sunt deschiși și învață repede, îi poți pregăti chiar în cadrul firmei tale. Toate aceste detalii trebuie să se regăsească în CV-ul pe care fiecare potențial angajat îl prezintă atunci când aplică. Verifică model CV 2021 pentru a afla care sunt cele mai importante aspecte de bifat la întocmirea CV-ului și dacă cei care aplică le îndeplinesc.

Viziune

Este esențial să ții cont de publicul căruia se adresează compania ta, chiar și atunci când cauți noi angajați. În special dacă ai un start-up și vrei să-ți mărești echipa, primii angajați sunt cei care vor pune bazele unor practici de succes. Viziunea este un detaliu important de luat în considerare în timpul procesului de recrutare. Noile generații de angajați caută locuri de muncă în care se pot dezvolta, unde părerile lor sunt văzute ca inovație, iar angajatorul le oferă flexibilitate și acces la diferite programe de viitor. De asemenea, mediul în care aceștia vor să lucreze trebuie să fie unul cât mai divers, motiv pentru care este recomandat să ții cont de diversitate si incluziune cand angajezi. Un colectiv tânăr, ambițios și interesat de piața pe care îți vinzi produsele sau serviciile va reuși să ajute companie să se reinventeze constant.

Stofa de lider

Chiar dacă nu angajezi pe o poziție de management, stofa de lider și dorința de avansare spun multe despre caracterul angajatului potrivit. În special în companiile mai mici sau aflate la început de drum, angajații vor fi nevoiți adesea să lucreze independent și să ia decizii favorabile pentru colectiv. De asemenea, un angajat care vrea să avanseze și să își lase amprenta pe ceea ce creează va fi și un bun mentor pentru angajații mai noi și mai tineri. Cultivarea în cadrul companiei a acestei calități este la fel de importantă. Managerii și liderii de echipă trebuie să se asigure că angajații se simt inspirați și au suficient spațiu pentru a se dezvolta, chiar sub îndrumarea superiorilor lor.

 

Angajarea colectivului potrivit pentru firma ta este un proces de adaptare și învățare. Stabilește cât mai multe criterii de selecție, dar rămâi flexibil, altfel riști să nu observi adevăratul talent.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.