Ce să cauți într-un frigider nou

0

Cu toate stilurile, culorile și caracteristicile disponibile, cumpărarea unui nou frigider poate fi distractiv; s-ar putea să aveți același sentiment ca atunci când vizitați: casino.netbet.ro, unde aveți atât de multe jocuri diferite din care să alegeți. Dar entuziasmul se poate transforma într-o adevărată durere de cap dacă aduceți noul dvs. frigider acasă și descoperiți că nu se potrivește sau că ușa nu se va deschide suficient de departe pentru a scoate sertarele mai clare. Un bun vânzător de aparate vă poate ajuta să alegeți cel mai bun stil și caracteristici pentru bugetul și stilul dvs. de viață. Iată însă câteva sfaturi de luat în considerare, care probabil nu vor fi abordate la magazin.

 

Asigurați-vă că se potrivește!

Unele aparate, cum ar fi aragazele și mașinile de spălat vase, sunt fabricate pentru a se potrivi deschiderilor de dimensiuni standard în dulapurile dvs., dar nu și pentru frigidere. S-ar putea să găsiți unul cu lățimea potrivită și apoi să descoperiți că este prea înalt. Pentru a evita surprize în ziua livrării, măsurați lățimea și înălțimea spațiului frigiderului și notați-l înainte de a merge la cumpărături. Lăsați cel puțin un centimetru de spațiu suplimentar pe toate părțile frigiderului pentru o instalare ușoară și o ventilație adecvată. De asemenea, asigurați-vă că noul frigider se va potrivi prin ușile care duc la bucătărie.

 

Verificați autocolantul Ghid energetic

Utilizați autocolantele EnergyGuide pentru a compara costurile anuale de funcționare ale frigiderelor pe care le luați în considerare. De asemenea, dacă știi cât costă vechiul tău frigider să funcționezi, poți afla cât vei economisi achiziționând un model nou, eficient din punct de vedere energetic. Pentru a face acest lucru, înmulțiți „consumul anual estimat de energie electrică” în kWh (kilowați-oră) din autocolantul EnergyGuide cu costul energiei electrice pe kWh.

 

Vedeți dacă sunt disponibile piese

Înainte de a achiziționa un frigider fabricat în altă țară, consultați serviciul local de reparații pentru aparate pentru a vedea dacă piesele sunt ușor disponibile. Piesele pentru unele aparate de fabricare străină sunt scumpe și greu de obținut. Întrebați și despre costurile de reparații pentru modelul pe care îl luați în considerare.

 

Întrebați despre transport și transport

Mutarea unui frigider în interiorul și în afara casei dvs. poate fi o sarcină urâtă, mai ales dacă sunt implicate scări. Când vă cumpărați frigiderul, verificați dacă este inclus costul scoaterii frigiderului vechi și livrării celui nou și, dacă nu, care vor fi taxele. Și nu uitați că, dacă aveți un producător de gheață, va trebui să conectați apa. Aflați dacă acest lucru este inclus în costul de livrare.

 

Folosiți o conductă de alimentare din oțel inoxidabil

Frigiderele cu gheață sau dozatoare de apă necesită o linie de alimentare cu apă. Tuburile din plastic sunt ieftine și ușor de instalat, dar nu sunt rezistente la rozătoare și pot deveni fragile pe măsură ce îmbătrânesc. Dacă se sparge sau se roade, scurgerea poate provoca daune în valoare de mii de dolari. Tuburile de cupru moale de un centimetru sunt o alegere mai bună, dar este mai dificil de instalat și predispus la îndoire. Liniile de alimentare din oțel inoxidabil împletite sunt cea mai bună alegere, deoarece sunt durabile și ușor de conectat. Pur și simplu filetați piulițele pe fiecare capăt al supapei de alimentare și a tubului frigiderului. Garniturile din cauciuc asigură o conexiune fără scurgeri, iar învelișul din oțel inoxidabil protejează linia de alimentare.

 

Asigurați-vă că ușile se curăță

Când cumpărați un frigider nou, nu uitați să planificați modul în care ușile se vor deschide. Dacă aveți o insulă aproape de frigider sau o bucătărie îngustă, ușile franceze mai mici sau ușile duble ar putea fi o alegere mai bună. Dacă frigiderul este lipit de perete, asigurați-vă că aveți suficient spațiu liber, astfel încât ușa să se poată deschide complet. În caz contrar, este posibil să aveți probleme la deschiderea sertarelor interioare sau la scoaterea lor pentru curățare. Și amintiți-vă că ușile de frigider individuale se pot leagăna în ambele direcții, în funcție de ce parte sunt balamalele. Majoritatea ușilor frigiderului sunt reversibile, dar este mult mai ușor să comandați frigiderul cu leagănul ușii corect decât să îl schimbați singur.

 

Întrebați despre oțelul inoxidabil fără pete

Dacă urăști să încerci să păstrezi strălucirea aparatelor din oțel inoxidabil, întreabă despre noile finisaje ușor de curățat. Unele mărci oferă lookalikes din oțel inoxidabil care au avantajul suplimentar de a deține magneți de frigider. Altele oferă tipuri speciale de oțel inoxidabil care rezistă petelor și sunt mult mai ușor de curățat.

 

Protejați-vă frigiderul

Supratensiunile sunt fluctuații de tensiune care pot deteriora sau degrada componentele electronice din noul dvs. frigider. Suprafețele mari de putere, precum cele provocate de trăsnet, pot prăji literalmente aparatele electronice, dar chiar și supratensiunile mici provenite de la motoarele din interiorul casei dvs. pot provoca daune cumulative electronice delicate. Și majoritatea frigiderelor noi au plăci de circuit scumpe și vulnerabile. Cea mai bună asigurare împotriva supratensiunii este de a înlocui priza frigiderului cu o priză nouă de protecție la supratensiune. Codurile electrice pot necesita, de asemenea, ca noua priză să fie protejată de un GFCI (întrerupător de circuit la pământ) și AFCI (întrerupător de circuit cu defecțiune la arc). Verificați la departamentul dvs. de inspecții.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.