Ce înseamnă simbolurile de pe haine?

0

Dacă și pentru tine simbolurile de pe etichetele hainelor par la fel de greu de interpretat ca niște hieroglife egiptene, atunci ai nevoie de un ghid.

Ce și cum speli, care este temperatura potrivită și cum alegem detergentul…toate aceste lucruri le poți afla instant, dacă știi la ce semne de pe etichetă să te uiți.

Știm, uneori pare că toate simbolurile seamănă între ele și că n-ai să le înțelegi vreodată; dar crede-ne pe cuvânt, e simplu să le descifrezi! În teorie, o etichetă de pe o haină ar trebui să-ți dea indicii asupra materialului din care este confecționată, dar mai ales asupra modului în care trebuie întreținută (spălare, uscare etc). În plus, ai grijă ce tip de detergent alegi, în funcție de tipul de material pe care îl are haina ta și de rezistența la căldură, întindere etc.

Așadar, pe înțelesul tuturor….

Vasul de apă cu diverse simboluri pe el – indică modul în care anumite materiale trebuie spălate. De obicei este indicată temperatura (30,40,60 de grade Celsius), iar dacă piesa vestimentară trebuie spălată de mână apare simbolul unei mâini deasupra vasului. Materialul sintetic este figurat sub simbolul vasului printr-o linie orizontală, în vreme ce lâna şi mătasea (care necesită delicateţe, adică un număr mic de rotaţii pe minut la maşina de spălat) au parte de două astfel de linii orizontale.

Pui înălbitor mereu pe hainele albe? Mai gândește-te încă o dată! Pe etichetă ar trebui să vezi un simbol ca un triunghi – bleaching allowed înseamnă că poți adăuga în mașina de spălat și înălbitor, dacă acest triunghi este tăiat… mesajul e simplu – fără sticla de înălbitor în apropierea mașinii de spălat, caz în care insistă să folosești un detergent special pentru rufe albe. Soluția de compromis? Dacă în interiorul acestui triunghi sunt trasate alte două linii mai mici, atunci poți utiliza pentru spălarea hainelor un…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.