Ce au purtat celebrităţile în a cincea seară a Festivalului de Film de la Cannes 2019

0

Festivalul de Film de la Cannes a continuat sâmbătă seară, 18 mai, cu cea de-a cincea seară. Cea de-a 72-a ediţie a prestigiosului eveniment a debutat pe 14 mai şi se va încheia pe 25 mai. La fel ca în serile precedente, vedetele au luat cu asalt covorul roşu şi şi-au etalat ţinutele elegante, create de marii designeri ai lumii.

Pe lângă divele care au defilat ca pe podiumul de modă, trei filme au avut premiera: Jeanne şi Les Plus belles années d’une vie, dar şi La Gomera, în regia românului Corneliu Porumboiu.

Pelicula Jeanne este al doilea film al lui Bruno Dumont despre eroina franceză istorică, Jeanette Bruno Dumont, intitulată Joan of Arc. Les Plus belles années d’une vie este un film francez regizat de Claude Lelouch. Pelicula spune povestea urmăririi unui om şi a unei femei, în anul 1966. Anouk Aimée și Jean-Louis Trintignant sunt în rolurile principale. 

Filmul ‘La Gomera’, în regia lui Corneliu Porumboiu, premieră la Cannes 2019

La Gomera, în premieră mondială, la Festivalul de Film de la Cannes 2019. Filmul, al 5-lea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, este povestea lui Cristi, poliţist din Bucureşti, corupt de traficanţii de droguri. In vizorul superiorilor săi, el este pus sub ascultare telefonică.

Si totuşi, Cristi se va lăsa atras de sulfuroasa Gilda pe insula La Gomera (Canare) din Spania. Acolo el trebuie să înveţe repede «el silbo», o limbă fluierată ancestrală, secretă, pentru a-l putea elibera pe un mafiot încarcerat la Bucureşti. Filmul ‘La Gomera’ îi are în distribuţie, printre alţii, pe Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr şi Sabin Tambrea.

Filmările au fost realizate în România dar şi în afara ţării, în Spania şi Singapore, o premieră pentru cineastul român care pană acum nu filmase decât în ţara sa.

Printre vedetele care s-au numărat la Festivalul de Film de la Cannes 2019, în cea de-a cincea seară, au…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.