Ce ar trebui să facă Guvernul Orban pentru ca femeile să nu mai fie omorâte în România

0

Guvernul Orban, aflat doar de câteva săptămâni la conducere, este încă unul care are șansa să pună pe masă măsuri concrete care să le ajute pe femeile din România. De asta, Rețeaua VIF (Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor) a trimis recent o scrisoare deschisă guvernului, în încercarea de a găsi sprijin în autorități pentru lupta lor pentru siguranța femeilor.

Au trecut câteva zeci de guverne din 89 încoace, ca să nu mai vorbim de multele ture de alegeri parlamentare, iar problema violenței împotriva femeilor nu a fost o prioritate pentru nici unii dintre cei care s-au perindat pe la cârma țării. Nici măcar în campania electorală de față problema nu a fost pusă pe tapet, deși Viorica Dăncilă a spus în multe rânduri pentru că sunt femeie’ și a subliniat că acest simplu fapt biologic o face să fie atacată, iar Klaus Iohannis a ținut să își sublinieze sprijinul pentru femei, care a luat forma aderării la campania He for She inițiată de UN Women, și cam atât.

Asta în condițiile în care în România, cel puțin în turul 1 al alegerilor prezidențiale, au votat mai multe femei decât bărbați (4.475.311, față de 4.208.377). Și asta cu toate că una din 4 femei a fost agresată cel puțin o dată, fizic sau sexual, de partener; că 38.445 de fapte de violență în familie au fost sesizate la Poliție doar anul trecut, din care în instanță au apărut doar 1.360 de inculpați. Și, dacă e să vorbim despre date care arată negru pe alb cât de crunt sunt tratate femeile la noi, și de agresori, dar și de autorități, ar mai fi. De exemplu, 28% din ordinele de protecție emise anul trecut au fost încălcate.

Totuși, cât de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.