Căutând dragostea pe internet – Elle.ro

0

Acum mai bine de șase ani o lansare din lumea Internetului avea să zguduie profund felul în care abordăm relațiile sentimentale. Ai ghicit, e vorba despre Tinder, aplicația care ne-a învățat cât de simplu este să dai swipe left și right, de parcă alegerea unui potențial partener ar fi similară felului în care decidem asupra unei rochii pentru următoarea petrecere. Și de ce nu ar fi?

Până la urmă, intenția celor care au creat Tinder a fost ca oamenilor să le fie mai simplu să își găsească un partener (fie și doar sexual și doar de scurtă durată), știind din start că și cel ales a încuviințat formarea unui match – potriveala necesară pentru ca orice conversație pe aplicație să fie inițiată – își dorește același lucru. Această potrivire care vine din ambele sensuri părea foarte promițătoare, pentru că garanta oarecare confort și îndepărta stresul pe care îl presupune orice început. Oare mă place? Oare la mine se uită? Oare mi-a zâmbit mie sau altcuiva? Toate întrebările acestea aveau să fie anulate de aplicație, care promitea compatibilități mult mai clare.

Și nu e de mirare, deci, că în doi-trei ani Tinder reușise să obțină peste un miliard de swipes pe zi (azi a ajuns la 1,6 miliarde) și, tot zilnic, să stabilească compatibilități între zeci de milioane de oameni.

Succesul uriaș și imediat de care s-a bucurat Tinder (dar și alte servicii similare, precum 3ender, Badoo, Bumble, Grindr, OKCupid etc.) spune ceva despre nevoia acută a oamenilor de a-și găsi parteneri, dar și despre imposibilitatea de a o mai face pe căi considerate cu doar cu câțiva ani în urmă clasice. Și mai era ceva – faptul că, așa cum îți spuneam și la început, Tinder e amuzant și aduce foarte mult cu un joc în care alegi… ce e pe gustul tău în momentul respectiv. Și tocmai pentru că…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.