Câteva metode naturale eficiente pentru curățarea lenjeriei de pat și a cearșafurilor!

0

Spălați cearșafurile în mod regulat. Oricât de simplu sună, spălarea regulată poate împiedica cearșafurile tale să se îngălbenească. Și este foarte logic

– Cu cât fluidele corporale rămân mai mult în lenjeria de pat, cu atât aceasta arată mai murdară.

– Chiar dacă nu poți vedea sau mirosi petele – ele există pentru că îți folosești lenjeriile de pat în fiecare noapte (și zi, uneori).

– Regula de aur nu aștepta ca petele să capete miros sau să fie văzute – spăla-ți în mod regulat lenjeria de pat cu detergentul obișnuit. Ideal – o dată pe săptămână sau cel puțin la două săptămâni.

Uscați lenjeria de pat la lumina soarelui

Un alt sfat simplu, dar foarte eficient pentru a preveni îngălbenirea materialului este să uscați cearșafurile cât mai mult posibil la lumina naturală a soarelui.

– Lumina soarelui are un efect natural de albire (de aceea trebuie să vă uscați hainele colorate întoarse pe dos).

– Uscarea lenjeriei de pat în aer în lumina directă a soarelui, atunci când nu sunt vizibile pete galbene, va împiedica acumularea acestora.

– Uscarea cearșafurilor în aer în lumina directă a soarelui, când petele galbene sunt deja vizibile, le va diminua și le va face mai puțin vizibile.

SFAT Nu numai că lumina naturală a soarelui albeștelenjeriile de pat, ci și le face să aibă un miros mai proaspăt!

Pete galbene pe cearșafurile albe Cum să le eliminați

În primul rând – petele galbene nu sunt un semn pentru a arunca cearșafurile albe preferate! Există mai multe metode naturale de curățare care vă pot ajuta să eliminați aceste pete și să faceți lenjeria de pat din bumbac albă și fără pată din nou.

Praf de copt

Nu numai că bicarbonatul de sodiu vă face să crească aluatul în cuptoar – dar este și o pudră magică care este utilizată pe scară largă pentru curățare.

Doar adăugați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu la detergentul dvs. obișnuit și spălați cearșafurile în mașina de spălat.

Oțet alb

Oțetul alb este, de asemenea, o soluție naturală de curățare care vine imediat după bicarbonatul de sodiu. Acesta este un agent natural de îndepărtare a petelor care ajută și la eliminarea mirosurilor neplăcute din țesuturi.

Suc de lămâie

Un alt produs natural de curățare uimitor de eficient este sucul de lămâie. Deoarece are și proprietăți naturale de albire, vă poate ajuta cearșafurile să redevină albe și proaspete!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.