Cât de importantă este chimia fizică într-o relație?
Și pentru că procesul de îndrăgostire se bazează pe niște reacții chimice, cuvântul „chimie” nu este deloc deplasat când vorbim de relații: sigur ai auzit și tu adesea spunându-se despre doi oameni că au „o chimie puternică”.
Mulți pun mare preț pe această chimie. Și pe bună dreptate: dacă doi oameni nu interacționează bine, care ar mai fi rostul pentru care rămân împreună? Problema cu chimia este, însă, că interacționează cu latura romantică și că cele două există într-o simbioză, care – dacă ar fi să facem un joc de cuvinte – are mai mult de-a face cu alchimia.
Există multe moduri în care cineva poate procesa chimia de ordin romantic. Iar doar chimia izolată nu este neapărat un lucru pozitiv, pentru că nu te bucuri decât de o parte din ceea ce alcătuiește formula completă, care are două componente: cea fizică și cea emoțională. Partea emoțională este cea la care se gândesc cei mai mulți atunci când vine vorba de chimie: e foarte posibil să găsești pe cineva atrăgător fizic, dar dacă nu te atrage nimic la personalitatea lui, atunci nu va exista acea „scânteie”. Însă la fel de bine te poți întreba: este posibil să ai o interacțiune romantică cu cineva față de care nu simți nici un fel de atracție fizică?
Pentru ca lucrurile să fie mai puțin derutante îți propun să răspunzi la următoarele trei întrebări:
1. Ce înseamnă chimia fizică pentru tine?
Când te gândești la chimie fizică, primul lucru care îți vine în minte este atracția sexuală și implicit actul sexual, pentru că asta se vehiculează peste tot în jurul nostru: în cărți, în filme, la televizor, în reclame. Totuți, chimia fizică nu se reduce doar la asta: oamenii pot…
Citeste continuarea AICI