Care sunt efectele adeverse ale folosirii retinolului

0

Retinolul este un derivat al vitaminei A, fiind considerat un nutrient important pentru menținerea sănătății tenului, motiv pentru care îl regăsim din ce în ce mai des în produsele de îngrijire. Acest ingredient are diverse beneficii, ajutând la micșorarea liniilor fine, a ridurilor și poate trata acneea sau chiar și petele pigmentare. Nu doar că ajută la regenerarea pielii, dar îi și dă luminozitate feței, diminuând porii. Cum astfel să nu îl utilizezi?

Cu toate acestea, zicala e prea frumos să fie adevărat se poate aplica și în această situație. Înainte de a începe să îl incluzi în rutina ta de skincare, ar trebui să știi care sunt efectele adverse ale retinolului:

1. Îți deshidratează pielea

Retinolul poate să îți usuce sever pielea, mai ales pe timpul iernii. De aceea, este foarte important să folosești produse ce îți vor hidrata intens tenul și care să conțină ingrediente precum acidul hialuronic.

2. Îți poate provoca acnee

Cu toate că pare ciudat ca un produs pentru combaterea acneei să îți aducă de fapt efectul opus, este foarte adevărat. Mai multe persoane care se confruntă cu acneea s-au plâns de faptul că nu doar că nu au observat nici o îmbunătățire a tenului, ci și că starea pielii lor s-a agravat. Medicii dermatologi indică însă să nu te oprești din utilizarea retinolului după primele aplicări. Continuă timp de câteva săptămâni să îl folosești, iar dacă condiția ta nu se ameliorează, vorbește cu dermatologul tău pentru a-ți schimba tratamentul.

3. Îți crește sensibilitatea la soare

Dacă ai început să folosești retinol, atunci trebuie să ai în vedere faptul că e obligatoriu să utilizezi și o cremă cu protecție solară. Motivul? Una dintre proprietățile retinolului este de regenerare a pielii, iar acest lucru vine laolaltă cu îndepărtarea stratului protector al pielii. Din acest motiv,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.