Care sunt adevăratele motive pentru care nu poți uita prima dragoste pe care ai avut-o

0

O vorbă spune faptul că „prima dragoste nu se uită niciodată” și suntem în totalitate de acord de ea!

Nu contează cât de multe relații și experiențe ai avut până în prezent, însă, în mod cert, prima dragoste nu se va uita niciodată. Emoțiile vor fi mereu acolo in interiorul nostru deoarece marchează un început pentru noi. Chiar dacă finalul nu a fost unul fericit, important este să apreciezi fiecare experiență așa cum este.

Conform specialiștilor, nu putem uita prima dată când ne-am îndrăgostit cu adevărat deoarece în acel moment, se formează o legătură emoțională foarte puternică. Uneori, ne îndrăgostim chiar și atunci când nu suntem pe deplin pregătite pentru asta și suntem luate prin surprindere. Chiar dacă îți poate fi frică la început, face parte din experiențele din viața noastră de care noi trebuie să trăim pentru a ne dezvolta.

Îți amintești involuntar de asta și de experiențele frumoase petrecute alături de fostul iubit

Atunci când ne îndrăgostim, putem deveni ușor iraționale și putem acționa destul de impulsiv. Însă, motivul pentru care se întâmplă asta are în vedere nivelul de dopamină din creier care crește în momentul în care iubim cu adevărat. Dopamina face parte dintre principalii răspunzători de senzațiile noastre. Un alt lucru care se întâmplă în creierul nostru atunci când ne îndrăgostim are legătură cu nivelul de serotonină, cunoscută și sub numele de hormonul fericirii.

Foarte multe dintre noi ne îndrăgostim pentru prima dată încă de la vârsta adolescenței, perioadă când încă nu conștientizăm foarte bine ce impact poate avea dragostea asupra noastră. Pe lângă asta, este și o vârstă la care…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.