Caligrafia, de la formă de relaxare la hobby – interviu cu Ștefania Iorgoiu

0

Găsirea unui sport preferat, practicarea meditației sau orele de yoga, toate se numără printre cele mai populare metode de relaxare. Există însă și alte hobby-uri care te pot ajuta să te destinzi după o zi dificilă, hobby-uri care te ajută să îți dezvolți și latura creativă, caligrafia fiind exemplul perfect în acest caz.

Pentru mine caligrafia nu a fost neapărat o activitate de relaxare, ci pur și simplu o artă pe care mi-am dorit să o descopăr mai bine. Astfel, după ce în urmă cu câțiva ani mi-am cumpărat primul set de caligrafie, m-am apucat să mă joc cu penițele, deloc potrivite pentru ce îmi doream eu. Textele și cuvintele scrise nu arătau deloc cum ar trebui, așa că după câteva luni am renunțat să mai încerc, mai ales că în acea perioadă nu existau foarte multe informații despre caligrafia modernă, cea pe care doream eu să o învăț.

Anul trecut, după ce am descoperit mai multe conturi de Instagram care mi-au reaprins pasiunea pentru caligrafia modernă, am început să caut cursuri în România. Din păcate, nu există foarte multe, însă am avut norocul să îl găsesc pe cel predat de Ștefania Iorgoiu. După o lună de așteptare pentru a afla exact când va avea loc cursul, mail-ul cu programul și deschiderea înscrierilor a venit poate în cel mai potrivit moment pentru mine, caligrafia fiind timp de 8 ședințe și o formă de terapie pentru mine.

Dacă îți dorești să înveți ceva nou și în același timp să te relaxezi, caligrafia poate fi hobby-ul potrivit, așa că am rugat-o pe Ștefania să ne răspundă la câteva întrebări despre acest domeniu.

ELLE: Vorbește-ne puțin despre începutul tău în arta caligrafiei. De cât timp faci asta și de unde a pornit această pasiune? Care este motivația ta?

Ștefania Iorgoiu: Am descoperit caligrafia acum trei ani. Având background…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.