Avantajele unei centrale pe peleti

0

Ti-ai construit propria locuinta si trebuie sa te decizi asupra modalitatii de incalzire a acesteia? O centrala pe peleti iti poate aduce multe avantaje, iar anotimpurile reci nu vor mai reprezenta o problema.

Cea mai des intalnita centrala este cea pe gaz, dar acest lucru nu inseamna ca este si cea mai potrivita pentru tine. Ai nevoie de o solutie economica, de o centrala care sa-ti ofere confortul termic pe toata perioada rece, dar si una pe care sa o poti alimenta si curata cu usurinta. Peletii au devenit tot mai populari in ultima vreme, iar acest lucru nu este deloc de mirat tinand cont de avantajele pe care le ofera.

Daca nu esti conectat la gaz sau iti doresti sa economisesti sume importante de bani anual, analizeaza cat mai atent posibilitatea de a achizitiona o centrala pe peleti. Inainte de a achizitiona o astfel de centrala trebuie sa tii cont de spatiul pe care doresti sa-l incalzesti, dar si de producatorul si notorietatea aceastuia pe piata.

Principalele avantaje ale centralelor pe peleti

Mai multa caldura, costuri mai reduse – Este obiectivul la care dorim sa ajungem fiecare dintre noi atunci cand trebuie sa luam o astfel de decizie. Peletii sunt cunoscuti ca fiind o solutie de incalzire care elimina mai multa putere calorica decat lemnul obisnuit. Mai mult decat atat, in functie de spatiul care trebuie incalzit si tipuri de peleti ales, vei putea depasi o iarna geroasa cu doar cateva sute de lei.

Usor de alimentat – Centralele pe lemne sunt cunoscute pentru faptul ca trebuie sa fie alimentate zilnic, iar acest lucru nu este deloc placut, mai ales atunci cand temperaturile sunt foarte scazute. In cazul centralelor pe peleti, poti alimenta centrala cu mai multi saculeti care vor fi arsi intr-o saptamana, in functie de spatiul si nevoile familiei tale.

Fara mizerie – Fiecare model de centrala trebuie sa fie curatat corespunzator periodic. Aceasta perioada este influentata de resursa arsa si cantitatea reziduurilor ramase in urma arderii. In cazul centralelor pe peleti este cunoscut faptul ca acestia lasa o cantitate mica de reziduuri, cu mult sub cea a lemnului obisnuit.

Peletii sunt ecologici – Deoarece sunt formati doar din resturi lemnoase, peletii reprezinta o solutie de incalzire ecologica. Este important de stiut faptul ca acestia fac parte din diferite programe ecologice, iar reprezentantii Mediului incurajeaza folosirea peletilor ca modalitate de incalzire.

Centrala este usor de utilizat – Nu trebuie sa-ti faci probleme in privinta utilizarii centralei. Tehnologia a facilitat dezvoltarea unor sisteme de mentenanta, iar astfel centrala ta va arde doar atunci cand va trebui sa-ti incalzeasca locuinta sau apa. Poti gestiona intreg procesul cu ajutorul unui ecran electronic.

Daca te-ai convins asupra beneficiilor pe care ti le poate aduce o centrala pe peleti trebuie sa gasesti un furnizor care sa te alimenteze in anotimpurile reci. Magazinul online Tomibena este partenerul tau in sezonul rece. Aici puteti gasi mai multe tipuri de peleti la saculeti de cate 15 kg, dar si cantitati mai mari care iti poti asigura confortul de-a lungul intreg sezonului rece.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.