Aurelian Temișan va fi Aurelian Andreescu, pentru o seară

0

Dincolo de scena teatrului și de micul ecran, Aurelian Temișan e perceput ca un solist care nu s-a abătut în carieră de la linia muzicală ce l-a consacrat. Adept al aceluiași stil clasic adoptat și păstrat de Temișan a fost Aurelian Andreescu, a cărui voce unică a încetat să ne mai încânte în 1986, când interpretul s-a stins, în urma unui stop cardiac, la numai 44 de ani.

Marți, la Teatrul Național, Temișan, 46 de ani, intră în pielea lui Aurelian Andreescu, pentru o seară, într-un spectacol-tribut menit să ne amintească de minunatele melodii pe care vocea inconfundabilă a regretatului cântăreț le-a transformat în șlagăre peste noapte – „Merit eu”, „Oameni”, „Copacul” ori „Dorul”.

Aurelian Temișan va fi Aurelian Andreescu, pentru o seară.Pregătește un spectacol-tribut pentru regretatul interpret

Rolul pe care și l-a asumat este extrem de greu, iar Temișan spune că a repetat multă vreme ca să se ridice la înălțime. L-a obligat, cumva, și faptul că tatăl său a fost apropiat de Aurelian Andreescu. „Tata a fost prieten cu el, dar și cu Dan Spătaru, a avut un respect mare pentru aceștia, a cântat împreună cu ei”, a explicat el.

„Prin simplitate, eleganță, voce și melodii, Aurelian Andreescu așază și mai bine România pe harta țărilor cu o…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.