Aretha Franklin, recompensată postum cu un premiu Pulitzer

0

Potrivit Hollywood Reporter, premiul i-a fost acordat după moarte vedetei pentru contribuția la dezvoltarea culturii și muzicii americane timp de 50 de ani.

Astfel, Aretha Franklin se alătură unor nume mari ale muzicii americane ce au fost recompensate cu premii Pulitzer speciale. Printre aceștia se numără Hank Williams (postum, în 2010), care a murit în 1953, Duke Ellington, Bob Dylan, John Coltrane, Thelonious Monk, George Gershwin, Ray Bradbury, William Schuman, Milton Babbitt, Scott Joplin, Roger Sessions, Richard Rodgers şi Oscar Hammerstein II.

Franklin a devenit, în 1987, prima femeie inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Cea de a 103-a gală a premiilor Pulitzer 2019 a avut loc luni seară, la Universitatea Columbia din New York.

Aceste premii prestigioase sunt oferite în semn de recunoaştere jurnaliştilor, scriitorilor, artiştilor şi muzicienilor din toate domeniile – de la ştiri la desene animate, de la ficţiune şi literatură la teatru – din Statele Unite ale Americii. Distincţia a fost înfiinţată în 1917. În prezent, fiecare premiu este însoţit de suma de 15.000 de dolari.

Cine a fost Aretha Franklin

Cântăreața Aretha Franklin a murit în august 2018, la vârsta de 76 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul pancreatic. Aceasta și-a început cariera muzicală cântând gospel în biserica…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.