Aplicații auto, cu alternativele lor, care îți sunt de folos la bordul mașinii

0

Pe Android sau iOS, un smartphone aproape că a devenit indispensabil la bordul mașinii. Mai mult decât atât, acesta poate înlocui un computer de bord învechit sau care nu mai poate fi actualizat. Așadar, uite despre ce aplicații auto este vorba. 

Navigație: Waze sau Maps

De aplicația de navigație Waze ai auzit cu siguranță, poate chiar deja o folosești de mult timp. Pe lângă asta, mai este apreciată pentru toate informațiile oferite de ceilalți participanți la trafic, de la unde este prezentă poliția până la accidente rutiere de pe traseu. 

 

Dacă deții un telefon cu Android, o alternativă la Waze este aplicație preinstalată de la Google. Este vorba de Google Maps, o aplicație intuitivă și practică, chiar dacă nu are toate funcțiile înglobate de Waze. 

Parcare: AmParcat sau Tpark

Să știi unde să parchezi în orașe, mai ales în cele aglomerate, este o muncă tare grea pentru orice șofer. Pentru asta și, evident, pentru plata parcării pe intervalul de timp dorit, există aplicații mobile eficiente și, desigur, care îți vor mai diminua bătaia de cap. 

 

AmParcat poate fi extrem de utilă în orașe precum București, Ploiești, Oradea, Focșani și Câmpulung Muscel, iar Tpark se laudă cu o acoperire și mai mare de servicii, chiar și în afara țării. 

 

Aceste aplicații de parcare mai au și alte roluri sau beneficii, printre care localizarea unor servicii auto utile, stații ITP sau vulcanizări, precum servicii online pentru plata taxelor de drum. Descoperă-le pe fiecare în aplicația preferată.

 

În parcare mai este locul ideal unde să cauți anunturi Consumabile pentru o componentă utilă pentru mașina ta, cum ar fi un cârlig de remorcare. 

Carburant: Fuelio sau Peco Online

În funcție de fiecare caz în parte, una dintre aceste trei aplicații poate fi partenerul ideal în privința consumului de carburant. 

 

Dacă Fuelio este utilă în perspectiva costurilor generale cu o mașină, și nu doar cele legate de carburant, Peco Online vine cu prețurile actualizate, la nivel național, pentru benzină, motorină sau GPL. 

 

Posesor de mașină electrică? Atunci testează aplicația PlugShare, special dedicată șoferilor cu mașini electrice, și vezi ce beneficii îți poate aduce. 

Înregistrare video: AutoGuard Dash Cam sau Drive Recorder

Camera de bord devine un accesoriu auto din ce în ce mai normal, iar dacă ai uitat-o acasă sau intervine o problemă tehnică cu ea pe drum, poți descărca și încerca aplicația mobilă AutoGuard Dash Cam. Practic, telefonul tău va rula normal, însă va putea capta imagini din traficul pe care îl va marca în Google Maps, de exemplu. 

 

Alternativă la aceasta ar putea fi Drive Recorder. 

 

Dacă te-ai ales cu o pagubă nedorită în trafic, anunturi Caroserie, oglinzi si faruri este exact ceea ce te interesează cel mai mult acum.

Muzică: Spotify sau YT Music

Lipsa semnalului radio în anumite zone sau destinații de vacanță poate fi foarte enervant, CD player-ul ai uitat că mai există în dotare, iar stick-ul USB a rămas cu melodii de prin anii adolescenței. Un scenariu care se poate întâmpla fix atunci când nu vrei. 

 

Totuși, ai aplicații pentru muzică care se pot instala și utiliza chiar de pe telefonul tău mobil. Spotify say YT Music de la Google sunt cele mai comune. Variantele gratuite vin cu limitări de funcționalitate, iar dacă vrei să controlezi aplicația în totalitate, fără reclame sau ordine aleatorie a melodiilor, trebuie să te îți faci un abonament lunar. Dacă iubești muzica și să ai acces rapid la playlist-urile salvate de-a lungul timpului, costul s-ar putea să nici nu conteze pentru tine.

 

În plus, oricare dintre cele două aplicații de muzică menționate, se integrează foarte bine cu aplicație de navigare, cu comenzi vocale rapide sau chiar cu butoanele existente pe volanul mașinii. 

 

Așadar, aplicațiile mobile create pentru diferite servicii esențiale la volan îți pot fi cu adevărat utile. Să ai drumuri plăcute și în siguranță! 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.