Angajatorii din tehnologie, e-commerce și consultanță – cei mai flexibili în privința ideii de muncă remote. Middle managerii și IT-iștii sunt angajații care lucrează cel mai mult de acasă

0

Tot mai multe companii au început să ofere angajaților posibilitatea de a lucra de acasă, munca remote devenind, în ultimii doi ani, unul dintre beneficiile care au luat cea mai mare amploare în piață. La rândul lor, și candidații spun că, alături de salariu și oportunitățile de a avansa în carieră, opțiunea de a lucra de acasă sau și de acasă este unul dintre argumentele în funcție de care aleg să accepte o ofertă de job. Potrivit unui studiu derulat în 2018 de eJobs România, 8 din 10 români ar vrea să lucreze remote, măcar o zi pe săptămână.

Cu toate acestea, rămâne o opțiune viabilă doar pentru o parte dintre angajați, respectiv cei a căror activitate se poate desfășura și independent de spațiul tradițional al biroului. Potrivit celor mai recente date Paylab, comparatorul salarial lansat de eJobs România, IT-iștii și angajații din poziții de middle management sunt cei care beneficiază de cel mai mult timp lucrat remote. Aproape dublu față de top manageri, spre exemplu, în condițiile în care mai puțin de 10% dintre executivi aleg să lucreze remote.

Lucrurile stau complet diferit în alte țări. În Finlanda, aproape 50% dintre top manageri aleg să lucreze de acasă. Procentul scade la 32% în Estonia, la 30,8% în Cehia sau la 28,4% Slovacia. Macedonia este singura țară care se apropie de România, din acest punct de vedere, în condițiile în care 9% dintre top manageri muncesc remote.

„Anul trecut, i-am întrebat pe români, într-un studiu de piață, care sunt motivele pentru care și-ar dori să lucreze de acasă. Peste 60% au spus că ar putea, astfel, să își gestioneze mai bine timpul de lucru, 55% vor să reducă timpul pierdut în trafic. Angajații români mai menționează și creșterea nivelului de confort personal, reducerea cheltuielilor aferente transportului sau…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.