Adelina Pestrițu, Amalia Enache și fetițele lor l-au întâlnit pe Moș Crăciun

0

Moş Crăciun sau Joulupukki este o tradiţie scandinavă şi provine din partea de nord a Finlandei, Laponia. Casa şi atelierul lui Moş Crăciun sunt situate în munţii Korvatunturi. Muntele este alcătuit din trei vârfuri care seamană cu nişte „urechi” (în limba finlandeză fiind numite „korva”). Legenda spune că aceste urechi sunt asemănătoare unor antene care îl ajută pe Moşul să asculte dorinţele copiilor de pretitutindeni. Joulupukki-ul finlandez primeşte milioane de scrisori anual. De obicei, el poartă haine de culoare roşie şi călătoreşte într-o sanie trasă de reni.

Moş Crăciun are o soţie, numită Doamna Moş Crăciun sau Joulumuori. Împreună cu soţia sa, Moş Crăciun trăieşte şi lucrează în Korvatunturi, Laponia. Asistenţii săi sunt numiţi tonttu, fiind fiinţe umane cu caracter de copil.

Momente pline de veselie, de cadouri, de colinde, de zâmbetele copiilor bucuroși să descopere ce le-a adus Moș Crăciun, dar și ale părinților care au retrăit magia copilăriei alături de micuți: Era de neratat pentru noi să ne întâlnim cu Moșul din Laponia. Alma i-a oferit prima un cadou Mosului’, a povestit Amalia Enache.

Citește și

INTERVIU/ Un angajat Metrorex rupe tăcerea! „De multă vreme, șefii sindicatului nu s-au mai luptat pentru muncitori, ci pentru…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.