Actrița Juliette Binoche va prezida Juriul la Berlinale 2019

0

Năcută pe 9 martie 1964, la Paris, Juliette Binoche este celebră pentru rolurile din lungmetraje precum „Trois couleurs: Bleu’ (1993), care i-a adus un premiu César pentru cea mai bună actriţă, „The English patient’ (1996), „Chocolat’ (2000), „Clouds of Sils Maria’ (2014) şi „L’attesa’ (2015). A câştigat un Oscar şi un premiu BAFTA pentru rolul secundar din „The English Patient’ (1996).

La doar 17 ani, a regizat şi a jucat într-un spectacol după Eugene Ionesco, „Regele moare’. A început să studieze actoria la Conservatoire National Supérieur d’Art Dramatique (CNSAD), dar a renunţat rapid întrucât nu îi plăcea programa şcolară. Un impresar a ajutat-o să intre într-o trupă de teatru alături de care a călătorit în Franţa, Belgia şi Elveţia, sub pseudonimul „Juliette Adrienne’. Prima apariţie într-un film a fost în 1983, în ‘Liberty Belle’ al lui Pascal Kané. A lucrat cu unii dintre cei mai apreciaţi regizori europeni şi americani, iar la începutul acestui an are cinci filme în pre şi postproducţie, regizate de Safy Nebbou, Patrice Leconte, Olivier Assayas, Naomi Kawase şi Claire Denis.

Juliette Binoche a fost prezentă în urmă cu un an în România, evoluând pe scena Teatrului Național din București, în spectacolul „Vaille Que Vivre/ Să trăieşti…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.