A mai rămas o lună până la Met Gala! Care este tema anului acesta și ce ne rezervă evenimentul

0

Met Gala, cunoscută și sub numele de Costume Institute Gala, sau The Met Ball, este o gală anuală organizată pentru strângerea de fonduri în numele Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute din New York. Gala marchează an de an deschiderea expoziției din cadrul muzeului.

Anul trecut tema galei a fost “Heavenly Bodies”. Cele mai iconice look-uri au fost Ariana Grande în Vera Wang și Rihanna în Maison Margiela.

Anul acesta, gala va avea loc pe 6 mai, iar tema anunțată este “Camp: Notes on Fashion”, bazată pe un eseu de Susan Sontang publicat în 1964. Încă nu se știe dacă interpretările vor fi bazate pe un fond nostalgic, în legătură cu taberele de vară din copilărie, sau vor portretiza comuniunea omului cu natura.

Sontang descrie tema ca fiind “un mod de a vedea lumea ca pe un fenomen estetic”. În acest fel, “Camp” devine o temă a stilizării verosimilului.

 

View this post on Instagram

 

How Camp! A key figure in the downtown New York cultural scene since the 1970s, designer Anna Sui said, “My clothes are about nostalgia and memories of my own childhood.” For her spring 1994 collection, #ChristyTurlington, #NaomiCampbell, and #LindaEvangelista modeled these baby doll dresses. // Ensembles, Anna Sui (American, born 1955), spring/summer 1994; Courtesy of Anna Sui, Photo © Johnny Dufort, 2019 #TheMet #CostumeInstitute #WomensHistoryMonth #MetCamp

A post shared by The Costume Institute (@metcostumeinstitute) on Mar 11, 2019 at 3:50pm PDT

Vom afla adevăratul sens al acestui motiv destul de vag, lăsând loc interpretării, când vom vedea aparițiile invitaților. Totuși, o publicație americană de prestigiu a dat drept etalon un look din Gucci Fall-Winter 2016.

Look-urile expuse în muzeul din New York vor fi piese semnate Off-White și Moschino, bazându-ne pe anunțul făcut de Met, și după alte declarații, probabil Gucci, Balenciaga, Comme des Garçons, Yves Saint…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.