9 motive pentru a invata geografie

0

Persoanele care se intreaba de ce este necesar sa invete geografie, pot citi mai jos 9 motive importante pentru care aceasta materie trebuie studiata. Probabil ca nu ai acordat cea mai mare atentie la orele de geografie din scoala. Cine poate da vina pe un copil?

Uneori, chiar si aplicatiile eficiente, distractive de studiu nu sunt suficiente pentru a sustine motivatia de a studia Geografia, daca nu vezi relevanta acesteia pentru viata ta. Dar adevarul este ca geografia este un tip de cunoastere extrem de relevant si important pentru oricine.

  • O persoana care stie geografie pare mai inteligenta

Sa fim sinceri: tuturor ne pasa de ceea ce cred ceilalti despre noi. De aceea, primul motiv important pentru studierea geografiei este acela ca astfel de cunostinte te fac sa pari mai inteligent. Cunoasterea geografiei de baza te poate ajuta sa eviti momentele jenante, sa impresionezi, poate chiar sa obtii un loc de munca si uneori nu este nevoie decat sa stii geografia dintr-un manual de  geografie clasa 5.

Dar geografia nu te face doar sa pari inteligent. De fapt, te face mai inteligent, dupa cum arata urmatoarele motive.

  • Poti pune mai usor stirile in context

Cum ai putea sa intelegi stirile daca nu cunosti geografia? Cunoasterea geografiei ajuta la punerea in context a evenimentelor curente. De exemplu, atunci cand stii ca Hong Kong este un oras din sudul Chinei vei intelege mai usor ce este diferit politic de restul Chinei: faptul ca Hong Kong este izolat geografic.

  • Intelegi mai bine istoria

Geografia nu numai ca pune in perspectiva evenimentele curente, ci ne ajuta sa intelegem istoria. O persoana nu poate intelege al doilea razboi mondial fara sa inteleaga rolurile iernii rusesti continentale sau a canalului englez. Geografia modeleaza cursul istoriei lumii.

  • Dezvoltarea gandirii spatiale

Cea mai de baza abilitate este intelegerea mediului. Studierea geografiei ajuta la dezvoltarea gandirii spatiale. Aceste abilitati ar putea fi utile daca te pierzi conducand in oras sau in salbaticie!

  • Calatorii inteligente

Fara un simt de baza al geografiei, este imposibil sa te bucuri la maxim de o calatorie. Daca te indrepti spre Spania, vrei sa vezi munti misteriosi, coaste stancoase sau orase pline de viata? Aceste intrebari vor decide daca te indrepti catre Torla, Tara Bascilor sau Sevilla. Studiaza inainte de urmatoarea vacanta.

  • Intelegi mai bine locul in care te afli

Geografia iti permite sa intelegi locul in care traiesti. Oamenii se stabilesc in locuri specifice datorita peisajului. De exemplu, orasele sunt construite aproape intotdeauna pe un rau sau un alt furnizor de apa fiabil. Care este istoria locului in care traiesti? Cum a afectat zona geografica? Acestea sunt intrebarile care trebuie puse pentru a obtine o intelegere profunda a locului in care te afli. Unele informatii despre locuri si zone se invata chiar dintr-un manual de geografie clasa 5.

  • O imagine mai buna despre globalizare

Globalizarea a fost una dintre cele mai mari forte din istoria lumii de zeci de ani. Zicala „este o lume mica” reflecta aceasta schimbare: lumea este la fel de mare ca intotdeauna, dar este doar mai interconectata ca niciodata. Intelegerea schimbarilor care au maturat lumea ca urmare a acestei interconectari este imposibila fara a intelege geografia.

  • Poti intelege mai usor diverse culturi

Cultura umana este fundamental bazata pe loc: pamantul determina sau influenteaza bucataria, imbracamintea, arhitectura, chiar si relatiile sociale. Fiecare aspect al unei culturi este afectat de geografia ei. Asa cum se poate vedea inca de la un manual de geografie clasa a 5 a, toate aceste infromatii sunt studiate la orele de geografie.

Geografia te ajuta sa intelegi si sa apreciezi diversitatea incredibila a culturilor din intreaga lume. Ca si in cazul stirilor, geografia pune cultura in context. Pentru a intelege un popor, trebuie sa stii ceva despre pamantul sau.

  • Geografia te pregateste pentru viitor

Abilitatile geografice ghideaza deciziile importante in fiecare zi. De la arhitectura la politica si la business, peisajul fizic incadreaza dezbaterile care se petrec astazi, care vor fi in cartile de istorie maine.

Toate aceste motive fac ca geografia sa fie cu siguranta o materie care merita invatata si studiata aprofundat, iar manualele de geografie vin in ajutorul tuturor elevilor cu informatii perfect adaptate varstei lor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.