9 comportamente pe care nu trebuie să le accepți niciodată într-o relație și nu numai

0

Oricare ar fi motivul, un comportament toxic nu trebuie niciodată acceptat. Iată 9 tipuri de atitudini pe care nu trebuie niciodată să le tolerezi, nici măcar de la persoana iubită:

1. Criticile legate de aspectul fizic

Cu toții ajungem în acel moment al vieții în care ne dorim o schimbare, fie că este vorba despre o nouă tunsoare, fie că este vorba despre un nou tatuaj. Dar indiferent dacă vrei să faci o schimbare sau nu, aspectul tău fizic nu trebuie să reprezinte subiectul discuției nimănui. Cei care te fac să nu te simți bine fiind în pielea ta sunt cei care nu trebuie să fie în preajma ta.

2. Critici legate de experiențele sexuale

Viața ta sexuală este doar a ta și nu trebuie să fie influențată de părerile celorlalți. Nu trebuie să te simți vinovată pentru plăcerile pe care le ai și nu trebuie să explici nimănui ceea ce faci. Ține de intimitatea ta și de respectul de sine să fii tu însăți.

3. Abuz de orice fel

Abuzul nu trebuie acceptat sub nicio formă a lui. Acesta poate veni din parte oricui – unui prieten, a unui partener, ba chiar din partea familiei. Nu accepta niciodată postura de victimă și nu căuta scuze celor care îți fac acest lucru. Îndepărtează-te de oamenii care îți fac rău și învață să spui „nu” de fiecare dată când simți.

4. Manipularea

Manipularea este o formă subtilă de a-ți induce anumite gânduri cu scopul de a servi intereselor celor din jur. De multe ori apare în relațiile sentimentale, dar este întâlnită și pe plan profesional. Dacă simți că ești dispusă către o astfel de situația, ia inițiativă și nu accepta niciun șantaj emoțional.

5. Persoanele care nu îți apreciază rezultatele

Persoanele care te fac să te simți inferioară sunt…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.