8 moduri în care putem preveni îmbătrânirea

0

Cu toții îmbătrânim, cel puțin fizic, și nimeni nu este dornic de aceste schimbări. Chiar dacă nu putem să împiedicăm primele semnele ale imbătrânirii, ne putem asigura ca acestea nu apar mai devreme. Așadar, ți-am pregătit opt sfaturi cu ajutorul cărora poți să încetinești primele semne ale îmbătrânirii.

1. Alimentația sănătoasă îmbunătățește stilul de viață

Numeroase legume și fructe sunt bune pentru un corp sănătos și pentru prevenirea procesului de îmbătrânire. Broccoli este un asemenea aliment, deoarece conține substanțe anticancerigene. De asemenea, fructele de pădure sunt benefice organismului, pentru că au în componența lor antioxidanți care protejează organismul de tulburări neurologice.

2. Exercițiile de yoga mențin corpul armonios

Una dintre soluțiile pentru prevenirea îmbătrânirii este mișcarea regulată. Practica Yoga are exerciții specifice pe care antrenorii de fitness le recomandă celor care vor să își întărească forța și să aibă o flexibilitate mai bună. În plus, cele două tipuri de exerciții pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la reglarea unor tulburări ale somnului.

3. Ridicarea de greutăți

Pentru întărirea oaselor, cercetătorii din domeniul medical susțin că este indicată ridicarea regulată de greutăți. Acestea ne ajută la tonifierea mușchilor. Și oricum este bine să facem sport de cel puțin două ori pe săptămână.

4. Învață să gestionezi stresul. Relaxează-te!

Există mai multe metode prin care poți să depășești momentele tensionate care îți pun sănătatea în pericol zi de zi. Acestea presupun activități care îți fac plăcere și te deconectează de la ritmul cotidian alert – vacanțe scurte, practicarea hobby-urilor, ieșirile cu prietenii, lectura.

5. Renunță la fumat

O altă cauză majoră a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.