8 lucruri pe care le faci fără să îți dai seama că îți afectează pielea

0

De câte ori nu ți s-a întâmplat să faci orice pentru pielea ta? Sigur ai încercat o mulțime de tratamente, de măști și, cu toate acestea, în continuare tot te confrunți cu mici probleme.

Știi deja că trebuie să te demachiezi înainte să te culci, folosești o cremă cu SPF în fiecare zi și iată că și așa tot apar mici imperfecțiuni sau zone uscate ale tenului. Așadar, care este problema?

În primul rând, trebuie să fii conștientă că există numeroși factori care contribuie la imperfecțiunile tenului, factori la care poate nici nu te-ai gândi. Nu este suficient să îți cureți tenul în fiecare zi și să folosești produse pentru hidratare, ci trebuie să ții cont și de aceste 8 lucruri care îți sabotează pielea.

1. Uiți să cureți obiectele care intră în contact cu pielea ta

Curățarea tenului este un pas foarte important dacă îți dorești o piele curată, însă există încă un lucru de care trebuie să ții cont: să cureți cu atenție și obiectele care intră în contact cu tenul. Practic, este momentul să ștergi și să dezinfectezi ecranul telefonului și chiar și ochelarii de soare, orice ar avea contact cu pielea ta. Totodată, asigură-te că îți cureți temeinic pensulele de machiaj, deoarece bacteriile se înmulțesc foarte ușor pe părul sintetic. În plus, deși pare evident, nu uita să te speli mereu pe mâini și să eviți să îți atingi fața.

2. Ignori zona gâtului și a pieptului

Produsele pentru curățare, hidratare sau serumurile nu se folosesc doar pe ten, ci trebuie aplicate și pe zona gâtului și a pieptului. Astfel, chiar dacă tenul tău va părea fără probleme, vei observa semnele îmbătrânirii premature în aceste zone, deoarece de obicei nu sunt la fel de bine protejate. Atenție, acest lucru este valabil și pentru aplicarea cremei cu SPF. Așadar,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.