8 documentare despre încălzirea globală care te vor pune pe gânduri

0

Ghețarii se topesc, încălzirea globală își face simțită prezența, oceanele sunt din ce în ce mai poluate, resursele naturale scad, iar animalele mor. O parte considerabilă din viața sălbatică este pe punct de dispariție. Planeta, așa cum noi o știm, se schimbă constant, și nu în bine. Tot mai multe persoane și-au dorit să surprindă aceste consecințe în imagini, astfel încât să poată fi răspândite în toată lumea. Iată opt documentare ce ne-au adus la cunoștință situația precară a planetei și ce putem face pentru a o îmbunătăți:

Our Planet (2019)

Acest documentar britanic arată explicit modul în care schimbarea climatică ne-a afectat planeta. Serialul produs de Netflix, regizat de Alastair Fothergill, portretizează cum acțiunile oamenilor au cauzat o reacție în lanț ce afectează eco-sistemul într-un mod ireparabil.

Chasing Ice (2012)

În acest documentar, fotograful James Balong și echipa lui vor să sublinieze realitatea și adevărul din spatele topirii ghețarilor. Imaginile sunt absolut impresionante, documentarul câștigând numeroase premii, de-a lungul timpului.

Earth (2007)

„Earth” arată cum animalele încearcă să-și crească puii într-un mediu care devine din ce în ce mai periculos. Evidențiază, de asemenea, provocările cu care se confruntă un urs polar și cei doi pui nou-născuți și un elefant alături de puiul ei care se străduiesc să găsească mâncare și apă, necesare supraviețuirii.

Before the Flood (2016)

Leonardo DiCaprio se întâlnește cu activiști ai mediului, oameni de știință și lideri ai lumii pentru a discuta și a înțelege pericolele schimbării climatice și impactul pe care îl va avea asupra…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.