8 cărți cu și despre modă pe care ai acum timp să le citești

0

Considerând situația în care ne aflăm și că acum avem mai mult timp la dispoziție ca niciodată, este o perioadă ideală pentru a-ți reîndrepta atenția către titluri interesante despre modă. De la istorie, la biografii și până la retrospective, selecția este extrem de bogată. Așadar, ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase dintre ele.

1. Coco Chanel: The Illustrated World of a Fashion Icon, de Megan Hess

De neratat, această carte este o compilație de ilustrații uimitoare care cuprind momentele esențiale ale istoriei lui Coco Chanel, de la viața sa incredibilă, la impactul asupra lui Karl Lagerfeld și al pieselor sale devenite referințe în modă. Presărată cu anecdote istorice și citate faimoase ale lui Coco însăși, Karl Lagerfeld și alte personaje cheie ale modei epocii, este o relatare elegantă și captivantă a momentelor care au modelat-o pe Coco și emblematicul său brand Chanel.

2. D.V., de Diana Vreeland

D.V. este autobiografia fascinantă a uneia dintre cele mai mari legende ale modei secolului 20, Diana Vreeland, al cărui stil, geniu și fler incomparabil au ajutat vreme de cincizeci de ani la definirea lumii haute couture. Citește despre petreceri alături de Coco Chanel, conversații cu Clark Gable și propria perspectivă asupra modei, teoriei culorilor și a vieții.

3. All About Yves, de Catherine Ormen

Există o mulțime de titluri despre Yves Saint Laurent, dar acesta este cu siguranță unul dintre cele mai interesante. În acestă carte vei găsi o documentare a vieții marelui designer, din copilărie, la momentele principale ale carierei sale și până la moartea sa, în 2008. În plus, include schițe și…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.