8 ani de la moartea lui Cristian Pațurcă. Autorul „Imnului Golanilor” a fost comemorat în capitală

0

Vineri, 18 ianuarie, s-au împlinit opt ani de la dispariția cantaiutorului cristian pațurcă. Artistul a fost comemorat în Piața Universității din Capitală. O mulțime de oameni au venit cu flori, cu fotografii ale cantautorului și cu pancarte pe care erau scrise verusri din „Imnul Golanilor”.

Cristian Pațurcă a fost un cântăreț, compozitor, revoluționar și prodemocrat român. Este autorul „Imnului Golanilor” precum și al altor piese cântate la Manifestațiile din Piața Universității, în perioada aprilie – iunie 1990. cristian Pațurcă a încetat din viață în data de 18 ianuarie 2011, la 46 de ani. Cristian Paţurcă suferea de mai mult timp de tuberculoză , anul trecut fiind internat pentru tratament în Spitalul „Victor Babeş’ din Capitală.

În decembrie 2007, Cristian Paţurcă a fost internat, în stare gravă, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta’ din Bucureşti. Paţurcă a fost adus atunci în stare gravă, în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului, cu hemoragie internă. Medicul care l-a îngrijit, Emilia Tăbăcaru, declara atunci că Paţurcă are tuberculoză pulmonară.

Cristian Paţurcă a fost găsit decedat în garsoniera în care locuia cu chirie. Cel care l-a găsit a fost proprietarul locuinţei

FOTO: Vlad…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.