7 semne că mariajul tău e pe cale să se destrame

0

Cei doi se simt neiubiți, refuzați, neluați în seamă: fie trăiesc cu impresia că nu se mai bucură de niciun pic de spațiu, pentru că totul în cuplu este despre celălalt, fie sunt prea copleșiți de rutină. Ceea ce la început părea o plasă de siguranță (sentimentul de securitate afectivă pe care ți-o dă o relație) s-a transformat într-o capcană, din care simt că nu au cum să iasă.

Iar apoi toată căsnicia pare că se duce de râpă. Sentimentele, conexiunea, dorința – toate au dispărut. Simți că s-au pierdut cândva pe drum, dar nu poți identifica momentul. Pur și simplu nu-i mai acorzi atenție partenerului tău, și nici el ție (fără ca asta să fie ceva deliberat). Dar așa cum o mașină are nevoie de mentenanță, și relațiile sănătoase au nevoie de ajustări și revizuiri pentru a evita căderea în rutină și degradarea lor.

Poți începe asta prin a fi atentă la nevoile partenerului tău: nu trebuie să presupui că mariajul este un angajament pe viață, care nu implică niciun efort. Ci din contra! Atunci când începi să observi că lucrurile scârțâie, discută cu soțul tău, iar dacă nu vă descurcați fără ajutor, apelați la terapie de cuplu! Un cuplu se desparte atunci când partenerii nu mai sunt receptivi unul la nevoile celuilalt, atunci când simt că nu mai sunt ascultați și înțeleși. Reacția este una de auto-protecție, urmată de retragere. Această stare de defensivă este de fapt, un mecanism de apărare. Iar ca tu și partenerul tău să nu ajungeți într-o astfel de situație, este important să nu ignori aceste semne:

1. Reacționați la cald

Unul dintre semnalele cele mai evidente că mariajul vostru se duce de râpă este că reacționați la nervi sau că pasați responsabilitatea de la unul la altul. Evită să comunici cu partenerul tău atunci când ești…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.