7 obiceiuri de îngrijire a tenului pe care trebuie să ți le stabilești la 30 de ani

0

Ritualul de îngrijire a tenului atunci când ai 20 de ani nu este unul foarte complex, mai ales dacă nu ai diferite probleme, cum ar fi acneea. În schimb, odată ce atingi pragul de 30 de ani, lucrurile încep să se schimbe și este momentul să îți creezi câteva obiceiuri de îngrijire mai atente și mai potrivite pielii tale.

Hormonii de creștere nu se mai reproduc atât de repede, ceea ce înseamnă că pielea ta nu se va mai reface la fel de ușor ca înainte. În plus, pot apărea acneea chistică, petele pigmentare și ridurile fine – probleme cu care nu te confruntai și înainte, nu? Asta înseamnă că este momentul să îți iei în serios îngrijirea tenului, iar zilele în care îl neglijai s-au terminat.

Desigur, aceste probleme nu vor apărea dintr-odată, însă este bine să știi ce poți face pentru a avea grijă de tenul tău.

1. Folosește-te de machiaj pentru a avea grijă de piele

Foarte multe femei trăi cu impresia că este mai bine să nu se machieze zilnic pentru a permite tenului să respire, însă de cele mai multe ori, machiajul poate să îți protejeze pielea. Este indicat să te gândești la întregul proces de machiaj drept un pas de îngrijire. Razele UV sunt cauza principală de îmbătrânire prematură a pielii și, cum probabil ai zile în care uiți să aplici o cremă de protecție, fondul de ten are un rol foarte bun de barieră. Practic, este un strat în plus care îți protejează tenul, așadar poate fi benefici.

Caută formule potrivite tipului tău de ten pentru a nu-l încărca. Asigură-te că are și SPF integrat, mai ales dacă obișnuiești să uiți de crema de protecție.

2. Aplică mereu cremă pentru ochi

Crema specială pentru zona ochilor este foarte importantă, deoarece pielea aceea nu are glande care secretă uleiuri, așadar este cea mai uscată. Ce înseamnă asta? Primele care vor…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.