7 moduri dovedite științific în care dragostea îți afectează creierul

0

Iubirea înseamnă mult mai mult decât melodii siropoase, priviri galeșe și mesaje pline de inimioare. În momentul în care te îndrăgostești, unele părți ale creierului sunt activate, iar altele nu. Este vorba despre știința iubirii. Ai auzit bine, dragostea, atât cea romantică, cât și cea parentală, ne afectează modul în care gândim. Citește în continuare despre cum creierul tău se descurcă cu iubirea.

1. Te simți dependentă

Ai auzit vreodată că iubirea e ca un drog? Ei bine, este posibil să existe un strop de adevăr în asta. Creierul tău analizează sentimentele tale pasionale în același fel în care le-ar analiza și dacă ar fi dependent de droguri, din cauza euforiei pe care o simți, până la nevoia ta pentru mai mult. Normal, este ceva mult mai sănătos, însă tot o dependentă rămâi.

2. Înmulțești totul cu doi

Nu mai e numai eu, eu, eu’, ci totul se înmulțește cu doi. Încă de la naștere, suntem conectate de mamele noastre, iar spre surpriza oamenilor de știință, această conexiune se transformă cu fiecare relație pe care o avem. Legătura pe care o ai cu partenerul sau cu copilul tău este mult mai intensă decât bănuiești. Un studiu recent a demonstrat că persoanele care folosesc mai des persoana I, singular, sunt mai predispuse la depresie decât cele care folosesc noi’.

3. Devii mai longevivă

Iubirea este bună atât pentru inima ta, cât și pentru sănătatea mentală. Persoanale care iubesc au un nivel mai mare de dopamină, care influențează plăcerile și euforia. Studiile arată că oamenii care au relații pozitive și de lungă durată trăiesc mai mult, sunt mai fericiți și mai înțelepți.

4. Ești mai înțelegătoare

Unul dintre nenumăratele beneficii ale iubirii este că vei învăța ce însemnă să fii alături de cineva. Încrederea este absolut crucială în orice…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.