7 moduri de a schimba complet aspectul unei camere

0

Casa ta este locul unde poţi să te întorci să-ţi încarci bateriile în linişte. Indiferent dacă abia te-ai mutat sau te-ai plictisit de aspectul dormitorului, poţi face mici schimbări de decor, astfel încât să te simţi mereu în armonie atunci când eşti acasă. Unul dintre locurile unde ar trebui să te simţi mereu în largul tău este dormitorul. 

Schimbările pe care le poţi face nu trebuie să fie neapărat drastice. Uneori, chiar şi un set nou de perne, un covor sau chiar un scaun nou pot face diferenţa. Cu acest gând am întocmit o listă cu șapte moduri de a schimba complet aspectul unei camere, rapid şi fără prea multe cheltuieli.

  • Schimbă locul obiectelor

O schimbare eficientă care necesită doar timp și imaginație. De obicei, cea mai importantă modificare a dormitorului este dată de orientarea patului, fiind elementul central al camerei. În timp ce rearanjezi, încearcă să elimini lucrurile care nu-ți sunt de folos sau care nu se mai potrivesc în noul decor. Astfel vei crea mai mult spațiu, camera va fi mai aerisită, iar tu vei avea mai puține lucruri de pe care să ștergi praful.

  • Lenjerie de pat, accesorii și draperii

Acestea sunt cele care dau culoare camerei tale. Un set nou de perne de decor, lenjerii noi de pat, o draperie care să se îmbine cu restul culorilor din cameră, toate acestea aduc un sentiment de nou şi curat. Alege o culoare caldă care să-ţi liniştească privirea şi alege accesoriile din cameră în jurul acelei culori. 

  • Găseşte lumina potrivită

Lumina este un element important indiferent de cameră, iar când vine vorba de dormitor ne dorim să creăm o atmosferă relaxantă. O variantă ar fi să schimbi becul obişnuit cu unul cu lumină caldă, poate chiar cu unul smart, pentru un plus de confort. Dacă eşti adeptul lămpilor, poţi încerca să le schimbi cu unele cu modulator de lumină sau cu un abajur care să se potrivească cu restul culorilor despre care vorbeam mai sus. Chiar dacă e nevoie de ceva mai mult efort, o altă soluţie este să optezi pentru lămpi încastrate în perete. Oricare ar fi varianta aleasă, cel mai important este ca tu să te simţi confortabil în propriul dormitor.

  • Vopseaua pe pereţi…

Să schimbi culoarea pereţilor este o opţiune potrivită mai ales atunci când te muţi într-un loc nou, dat fiind faptul că îţi va fi mai uşor să rearanjezi camera. Dar chiar şi dacă stai în același loc de mai mult timp, albul pereţilor tăi nu trebuie să rămână acolo pentru totdeauna. Alege peretele care este cel mai vizibil și tapetează-l cu un model plăcut sau vopseste-l într-o singură culoare de care eşti convins că nu te vei sătura prea curând. Aranjează tablouri, sisteme de organizare sau chiar ghivece cu flori în aşa fel încât să-ţi fie şi plăcut şi util. 

  • … sau pe dulapuri

Indiferent dacă ai optat pentru tapet sau pentru vopsea, ori chiar pentru amândouă, acestea nu trebuie să rămână doar pe perete. Poţi modifica complet aspectul unei noptiere sau a unei comode prin a-i adăuga o pată de culoare. 

  • Spaţiul de depozitare

Cu toţii avem un colţ al camerei unde stau lucrurile pe care nu le folosim şi doar le ştergem de praf. Haine, încălțăminte, obiecte vechi care ne sunt dragi şi la care nu vrem să renunţăm, nu fac decât să ne ocupe spaţiu şi timp atunci când este vorba de făcut curat. Ia în considerare orice modalitate de depozitare ţi se potriveşte mai bine şi care să te scutească de a căuta într-un morman de lucruri de care până şi tu ai uitat.

  • Un alt loc comod

Este patul singurul loc unde poţi să stai să citeşti o carte sau să bei o cană de ceai? O altă opţiune pentru momentele în care vrei doar să stai relaxat, dar fără să te apuce somnul, este un scaun sau un fotoliu comod. 

Acestea sunt doar câteva dintre posibilităţile pe care le ai pentru a schimba aspectul unei camere. Indiferent dacă alegi să schimbi orientarea patului, culoarea pereţilor, să adaugi spaţiu de depozitare sau doar să te bucuri de un alt loc confortabil precum un scaun tapiţat, cel mai important lucru este ca tu să te simţi în largul tău atunci când ajungi acasă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.