7 modalitati ciudate de a mentine alimentele proaspete

0

Pentru a-si pastra proprietatile si prospetimea, alimentele trebuie pastrate in anumite conditii si consumate in cel mult cateva zile. Exista, insa, si situatii in care acest lucru nu este posibil, ceea ce a pus imaginatia si stiinta la incercare.

Asa s-au nascut cateva modalitati inedite, unele dintre ele chiar ciudate, prin care alimentele pot fi pastrate mai mult timp.

Listverse ne prezinta cateva dintre cele mai bizare astfel de solutii.

Iradierea alimentelor

Desi o tehnica surprinzatoare in acest context, iradierea alimentelor nu este nici pe departe atat de nociva pe cat am crede. Produsul alimentar este expus la radiatiile ionizante tocmai pentru ca germenii si microbii sa fie distrusi. In plus, aplicat corect, acest proces poate incetini deteriorarea produsului.

Procesare prin inalta presiune

Omul de stiinta francez Blaise Pascal a fost cel care a inventat procesarea alimentelor prin inalta presiune, in secolul XVII. De atunci, tehnica se aplica cu succes, avand numeroase efecte benefice asupra produselor alimentare.

Astfel, acestea sunt supuse unei presiuni masive care inactiveaza microbii si conserva alimentele de pana la 10 de ori mai mult, comparativ cu termenul de valabilitate obisnuit. Conform studiilor, pascalizarea se pare ca ar dubla anumiti antioxidanti din fructe.

Ingropare

Desi majoritatea oamenilor asociaza ingroparea cu descompunerea, aceasta poate fi o tehnica eficienta de conservare a alimentelor. Lumina si oxigenul nu mai pot deteriora mancarea, iar solul uscat si rece o mentin proaspata. Secretul este sa folosesti un recipient bun.

Refrigerare rapida

Foarte multe firme de catering folosesc aceasta tehnica pentru a transporta produsele alimentare. Metoda este special conceputa pentru mancarea fierbinte si presupune racirea rapida de la 70 de grade Celsius la cel putin 3 grade Celsius. Pentru a fi servite, preparatele inghetate trebuie doar incalzite, pastrandu-si gustul si proprietatile nutritive.

Folosirea…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.