7 lucruri despre dragoste pe care le vei învăța dintr-o relație toxică

0

Deși nimeni nu-și dorește să acumuleze în acest fel experiență, relațiile toxice te pot învăța o mulțime de lucruri despre dragoste. Dacă experiența ta amoroasă este un lung șir de relații toxice, dacă ți se pare că-ți irosești timp prețios lângă o persoană nepotrivită, nu dispera! Chiar și o astfel de relație vine la pachet cu o mulțime de învățăminte! Astfel de experiențe te vor ajuta să găsești persoana potrivită la momentul potrivit. Care sunt aceste lucruri pe care le înveți dintr-o relație toxică? Noi am alcătuit o listă cu 7 dintre ele (poate nu sunt neapărat niște lecții de romantism, dar sunt extrem de utile):

1. Învață să identifici semnalele de alarmă

Semnalele de alarmă sunt acolo de la început, doar că uneori nu le identificăm, alteori alegem să le ignorăm (iar atunci când le ignorăm, consecințele pot fi dintre cele mai neplăcute). Unele semnale de alarmă sunt subtile: cum ar fi că iubitul tău vorbește mult despre fosta partenera sau că are o relație proastă cu familia lui. Sau poate că-și schimbă prea des serviciul sau evită să vorbească despre orice este dificil sau neplăcut în viața lui. Cele evidente pot fi și ele dintre cele mai diverse: partenerul tău îți spune de la bun început că nu-și dorește o relație serioasă sau se dovedește prea gelos (și-ți cere să renunți la toate prieteniile tale cu bărbați).

De cele mai multe ori, atunci când identificăm aceste semnale de alarmă, alegem să le ignorăm sau să le găsim o justificare. Din fericire, experiența relațiilor toxice anterioare ne învață nu numai să identificăm aceste semnale de alarmă, dar să le și tratăm ca atare, ne ajută să privim situația în perspectivă și să ne…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.