7 desene animate la care merită să te uiți și ca adult

0

Crezi că, odată ce ai devenit adult nu mai ai de ce să te uiți la desene animate? Dacă multă vreme animațiile au fost considerate destinate în special celor mici, dacă aruncăm un ochi la filmele realizate de studio-uri precum Pixar sau Studio Ghibli din Japonia, descoperim că desenele animate sunt mult mai inteligente și entertaining decât majoritatea filmelor „pentru adulți”. Am ales, așadar, 7 desene animate pe care le poți vedea împreună cu copilul tău, dar la care nu te vei plictisi nici tu, nicio secundă.

Up

Eroul uneia dintre cele mai emoționante animații realizate de Pixar este un moșuleț ursuz care, după moartea soției, trăiește singur în casa pe care o construiseră împreună, măcinat de gândul că nu au ajuns să își îndeplinească visul: acela de se muta lângă Cascada Paradisului din America de Sud. Când autoritățile încep să îl forțeze să se mute la azil, acesta își va lega casa de multe baloane colorate și va pleca în călătoria pe care și-a dorit-o toată viața. Up este prima animație care a deschis vreodată festivalul de film de la Cannes și o bijuterie vizuală în care aventura este la loc de cinste.

Finding Nemo

Dacă cei mici au fost cuceriți instant de universul marin al acestei animații, asta nu înseamnă că Finding Nemo i-a lăsat indiferenți nici pe adulți. Povestea peștelui-arlechin care cutreieră oceanul în căutarea fiului său este plină de aventuri la tot pasul, care nu au cum să nu te țină cu sufletul la gură. Și în plus, este și foarte amuzant. La 13 ani de la premieră, Finding Nemo e la fel de (re)vizionabil și acum, și nici sequel-ul Finding Dory nu e de ratat.

Ernest & Celestine

Un alt film pentru…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.