6 obiceiuri de curățare a tenului la care trebuie să renunți cât mai curând

0

Curățarea tenului trebuie făcută zilnic și nu ne referim aici doar la demachiere. Este important să îți creezi o rutină de îngrijire a tenului dacă îți dorești ca acesta să își păstreze aspectul, elasticitatea și să previi apariția ridurilor sau a altor probleme precum acneea.

Pentru curățarea tenului este în regulă să folosești un simplu gel, însă chiar dacă faci doar acest pas, este important să nu îl faci greșit. Dacă te întrebai cum ai putea să îți cureți pielea în mod greșit (fiind o operațiune banală, nu?) ți-am pregătit 6 obiceiuri la care trebuie să renunți cât mai curând.

1. Nu folosești produsul potrivit

Cel mai important să este găsești un produs care se potrivește tenului tău sau problemelor pe care le ai. În general, pielea grasă are nevoie de produse de tip gel sau spumă, în timp ce persoanelor cu piele sensibilă sau uscată li se potrivește mai bine un produs de tip cremă sau balsam. Dacă nu ai deja un produs preferat, încearcă să testezi mai multe și cere sfatul dermatologului.

2. Aplici produsul pe pielea udă

Dacă folosești un produs de tip spumă este normal să îl aplici pe pielea udă, însă produsele cremoase sau cele pe bază de uleiuri ar trebui folosite pe tenul uscat. În felul acesta îndepărtează mai bine impuritățile, machiajul și uleiurile pielii.

3. Folosești un prosop de față pentru exfoliere

Este ok să stergi tenul cu un prosop umed pentru a îndepărta surplusul de produse de curațare, însă nu ar trebui folosit drept un dispozitiv pentru exfoliere. În primul rând poate fi un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor și în al doilea rând este prea abraziv pentru piele. Spală fața cu degetele și apoi clătește ușor. Poți folosi și dispozitive de curățare, însă ține minte această regulă. Folosești doar un gel simplu, fără…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.