6 lucruri mici care pot crea resentimente în relație de-a lungul timpului

0

Resentimentele nu apar imediat într-o relație, ci pur si simplu se clădesc de-a lungul timpului. De cele mai multe ori nici nu știi că ai astfel de sentimente în ceea ce îl privește pe partenerul tău, până când, într-o zi, apar conflictele serioase.

Din păcate însă, resentimentele ajung să distrugă numeroase relații, deoarece afectează sentimentele și starea de spirit dintre parteneri. De cele mai multe ori, ajungem să dezvăluim tot ce simțim atunci când este prea târziu, o discuție calmă transformându-se într-o ceartă serioasă.

Dacă vrei să te ferești de acest lucru, iată care sunt de cele mai multe ori lucrurile care pot crea resentimente într-o relație:

1. Anularea planurilor sau întârzierea

Deși probabil n-ai fi crezut, punctualitatea este un lucru important într-o relație și nu numai, fiind de altfel și o formă de politețe. Dacă îl lași mereu pe partenerul tău să te aștepte sau el te lasă pe tine, ori anulezi planurile în ultimul momente, este posibil ca acest comportament să ducă la apariția unor resentimente.

Acest lucru arată practic că nu vă respectați reciproc timpul și tocmai de aceea este normal să ajungi la timp, arătându-vă respect unul celuilalt. În acest fel demonstrați într-un mod simbolic că puteți păstra și o promisiune.

2. Povestiți despre problemele din relația voastră altor persoane

Se poate întâmpla ca în unele momente să simți că nu poți discuta cu partenerul tău despre problemele pe care le aveți în relație, însă să le dezvălui altcuiva, chiar și celei mai bune prietene, este o idee complet greșită. Comunicarea este baza oricărei relații sănătoase, iar dacă nu poți discuta deschis cu iubitul tău, resentimentele vor apărea, mai ales dacă acesta află că ai vorbit cu altcineva despre relația voastră.

3. Simți invidie…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.