6 idei de aranjare a mesei de Paște într-un mod inedit

0

De sărbători, toată familia se adună în jurul unei mese festive pentru a se bucura de ocazia specială și pentru a gusta toate preparatele tradiționale delicioase. Chiar dacă pregătirile de Paște, de exemplu, ne țin ocupați până în ultimul moment, nu trebuie să uităm de aranjarea mesei de sărbătoare, care va arăta mai elegant decât de obicei. Iată câteva idei ce te vor inspira cu siguranță!

Aranjamente rustice

Decorul rustic, cu farmecul său tradițional, este prima opțiune pentru aranjarea mesei de Paște. Pentru a-l realiza, poți înlocui platourile de porțelan cu bucăți rotunde din lemn, împodobite cu ferigi, mușchi verde sau frunze de mentă sau chiar cu farfurii împletite din răchita. Ouăle, vopsite sau nevopsite, vor arăta foarte natural printre elementele rustice. 

Adaugă o față de masă din in sau bumbac și aranjează șervetele în formă de urechi de iepure. Nu e deloc complicat, trebuie doar să împăturești șervetul pe diagonală, să îl pliezi de la jumătate și să îl prinzi cu un inel, apoi să aranjezi vârfurile șervetului în așa fel încât să semene cu niște urechi de iepure. În bucla formată poți așeza un ou. 

Aranjamente pascale

Alegerea decorațiunilor pascale este firească pentru masa de Paște, pornind de la folosirea ouălor vopsite, a lumânărilor colorate și a iepurasilor de ciocolată. Nici florile de primăvară nu trebuie să lipsească, dar ai grijă la combinațiile de culori pe care le folosești, ca să nu încarci excesiv decorul. Ideal ar fi să optezi pentru culori specifice primăverii, care să sugereze puritate, energie și voie bună. Verdele intens, galbenul și rozul pal sunt alegeri extrem de potrivite pentru masa de Paște.

Aranjamente simple și rapide

Marchează locul fiecărui invitat cu niște buchete simple de flori albe sau roz legate de șervete. Realizeaza un aranjament central din câteva ouă vopsite, flori și iarbă, și alege o față de masă în nuanțe vesele de verde, roz sau galben, ca să înviorezi atmosfera.

Aranjamente florale

De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească aranjamentele florale, care să pună în evidență tot decorul de sărbătoare. Evită florile voluminoase și foarte înalte, care îi pot împiedica pe invitați să se vadă atunci când stau în părțile opuse ale mesei, mai ales dacă masa nu este suficient de mare. Pentru un decor ideal de primăvară, folosește zambile, lalelele sau narcise, care să se remarce prin culoare și un parfum îmbietor.

Aranjamente vintage

Dacă preferi stilul vintage pentru amenajarea mesei de Paște, vei reuși să creezi o atmosferă elegantă și un decor sofisticat. În acest sens, poți folosi tăvi vintage, pe care să așezi sticle de vin, ouă sau prăjituri. În centrul mesei, așază un coș deosebit, în care să pui flori proaspete sau aranjamente din hârtie. La fel de simplu poți să creezi un decor minimalist, folosind o singură piesă centrală de decor, care să fie admirată de familie și prieteni. Folosește un vas din sticlă, pe care să-l umpli cu ouă reale sau modele din lemn sau plastic și adaugă crenguțe cu flori, pietricele colorate sau iarbă. Plasează-l în centrul mesei, pentru un decor superb de Paște.

Aranjamente în aer liber

Dacă afară este suficient de cald și te-ai gândit că ar fi mai potrivită o masă în aer liber, borcanele de sticlă transparentă sunt alegerea ideală. Acestea pot fi folosite ca vaze pentru crenguțe, liliac sau lalele. Pune și câteva ouă încondeiate în jurul vazelor și iepurași de ciocolată sau material textil, pentru un efect vizual plăcut.

Chiar dacă Paștele reprezintă ocazia ideală pentru a petrece timp de calitate alături de cei dragi, masa de sărbătoare nu trebuie să fie încărcată din punct de vedere vizual sau plină de mâncare. Alege un meniu și un decor de bun gust pentru o atmosferă plăcută alături de familie și prieteni!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.