6 dintre cele mai controversate decizii de casting din istoria cinema-ului

0

Uneori e de ajuns o decizie discutabilă de casting ca un film să aibă parte de scandal încă dinainte de a avea premiera. De cele mai multe ori, asta se întâmplă când persoane de culoare care au existat în realitate sunt interpretate de actori sau actrițe albe (asta are și un nume: whitewashing) sau când personaje transgender sunt reprezentate pe ecran de actori cisgender. Mai jos, câteva astfel de scandaluri care au răbufnit în presă și au mutat atenția de pe subiectul filmului pe alte problematici.

Ghost In The Shell

Când a apărut știrea că Scarlett Johansson va apărea într-un remake al manga-ului japonez Ghost In The Shell, lumea a fost înfuriată. Atât de înfuriată încât peste 15.000 de oameni au semnat o petiție prin care cereau distribuirea unei actrițe asiatice în rolul principal. Asta nu s-a întâmplat însă, iar Johansson a declarat mai târziu că „unui actor ar trebui să i se permită să joace orice persoană, copac sau animal, pentru că asta presupune meseria”, ceea ce a generat și mai multe nemulțumiri. Actrița a completat ulterior, spunând că interviul a fost editat pentru a suna mai senzațional, iar vorbele ei au fost scoase din context.

Cleopatra

În 1963, Liz Taylor era distribuită în rolul titular din Cleopatra, cel mai scump film care se făcuse până la momentul respectiv. Whitewashing-ul era mai degrabă o normă decât o excepție, dar alegerea tot a stârnit rumoare, pentru că egiptologii sunt de părere că regina egipteană nu putea sub nici o formă să arate ca în film. Se pare că în prezent se pregătește un remake după Cleopatra și ținând cont că printre numele vehiculate pentru rolul principal se numără Angelina Jolie…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.