5 utilizări neașteptate ale uleiului de cocos pentru îngrijirea pielii

0

Cu o textură cremoasă și o dulceață naturală, uleiul de cocos a devenit unul dintre cele mai populare ingrediente naturale. Datorită multiplelor sale utilizări, acesta este considerat un super-aliment, având întrebuințări diverse în bucătărie și în gospodărie, pentru sănătatea organismului și ca produs cosmetic. Grație proprietăților extraordinare, uleiul de cocos este indispensabil din ritualul zilnic de înfrumusețare, fiind indicat pentru menținerea frumuseții pielii, a părului și chiar a danturii. Este alcătuit dintr-o combinație unică de grăsimi naturale și are capacități nutritive foarte mari. Utilizarea uleiului de cocos pentru îngrijirea pielii este cea mai simplă modalitate prin care te poți bucura de un corp radiant și sănătos, fără să cheltui o avere pe produsele cosmetice. Iată care sunt cele mai importante utilizări ale acestui lichid miraculos:

Hidratează și hrănește pielea

Organismul nostru secretă substanțe nutritive care ajută la menținerea funcțiilor pielii. După îmbăiere sau duș, pielea devine uscată și este predispusă mai ușor la infecții deoarece se îndepărtează stratul protector de acizi și sebum. Până în momentul în care se restabilește bariera naturală a corpului, pielea este vulnerabilă. Uleiul de cocos ajută la hidratarea și refacerea epidermei, previne uscarea și fragilitatea. Îl poți aplica direct după duș, pe pielea umedă, deoarece va fi absorbit foarte repede.

Uleiul de cocos conține vitamina E, cunoscută pentru efectele sale benefice asupra pielii și protecția împotriva radicalilor liberi. De asemenea, în componența acestui ingredient găsim și vitaminele C, B1, B3, B5 și B6, fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu și fosfor care ajută la menținerea elasticității și flexibilității pielii. Acidul lauric care se găsește…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.