5 trupe legendare care sunt încă ascultate foarte des

0

Unele trupe au succes chiar și la câteva decenii de la lansare, iar fani din întreaga lume le ascultă adesea melodiile.

Iată 5 dintre cele mai cunoscute:

1. Metallica – Trupa de heavy metal Metallica a fost înființată în California în anul 1981. Are un succes răsunător și în zilele noastre, reușind să umple stadioane din toată lumea în ultimii ani. De altfel, inclusiv în România această trupă a fost de patru ori. Ultima dată s-a întâmplat în 2019, când Metallica a venit la București pentru a concerta pe Arena Națională. În total, Metallica a reușit să vândă peste 100 de milioane de discuri la nivel global. Iar piesele de referință ale trupei sunt Nothing Else Matters, The Unforgiven ori Wherever I May Roam.

2. Guns N’ Roses – Și această formație a fost înființată tot în California, dar la patru ani distanță de la apariția Metallica, în 1985. Cei de la Guns N’ Roses au fost implicați în multe controverse în ultimele decenii, dar succesul a fost mai mereu la înălțime, având peste 100 de milioane de discuri vândute. Melodiile trupei Guns N’ Roses pot fi auzite și în filme precum Jumanji: The Next Level, Terminator Salvation sau Body of Lies, dar și în jocuri. Astfel, 5 dintre cele mai bune piese de la Guns N’ Roses pot fi ascultate în jocul cu același nume, de pe Unibet Online Casino. Produs de compania NetEnt în 2016, Guns N’ Roses nu are doar o coloană sonoră de excepție, ci și simboluri cu chipurile lui Axl Rose, Slash și Duff McKagan.

3. Scorpions – Trupa înființată în Germania a alternat stilurile muzicale, de la hard rock până la heavy metal. Este o trupă cu vechime, fiind lansată în anul 1965, dar piese precum Wind of Change, Send Me an Angel sau Still Loving You sunt în continuare ascultate de foarte mulți oameni, fiind difuzate chiar și la posturile de radio. De asemenea, melodia Rock You Like a Hurricane era considerată în anii ’80 un punct de referință în industria muzicală. Și vânzările trupei Scorpions au fost foarte bune, de aproximativ 100 de milioane de discuri.

4. AC/DC – Sunt puțini oameni pe această lume care nu știu măcar o melodie de la AC/DC. „Highway to Hell”, „Thunderstruck” sau „Back In Black” au fost cântate adesea la multe petreceri și sunt titluri de referință din istoria de aproape 50 de ani a acestei trupe. Originea AC/DC se trage din Australia, unde frații Malcolm și Angus Young au decis să înființeze trupa. Succesul a fost major, fiind vândute peste 200 de milioane de discuri la nivel global. În plus, AC/DC a avut un succes semnificativ și în SUA, unde s-au vândut peste 70 de milioane de albume. Indiferent de starea pe care o ai, melodiile de la AC/DC au capacitatea de a te face să te simți mai bine.

5. The Rolling Stones – A luat naștere în 1962, când Mick Jagger, Brian Jones și Keith Richards au dat ființă uneia dintre cele mai cunoscute trupe din istorie. De atunci, The Rolling Stones a lansat nu mai puțin de 55 de albume și compilații. Ce-i drept, au fost și câteva pauze în existența trupei, mai ales prin anii ’70-’80, când Mick Jaggers și Keith Richards, adevărate vedete în acea perioadă, au dorit să încerce și o carieră solo. Și turneele The Rolling Stones în jurul lumii sunt faimoase. Într-unul dintre ele, în 2007, The Rolling Stones a concentrat și pe stadionul Lia Manoliu din București, în locul în care astăzi se află Arena Națională. Printre cele mai cunoscute melodii ale acestei trupe sunt Angie, Miss You, Paint It, Back și Sympathy For The Devil. The Rolling Stones a avut nu mai puțin de 37 de melodii în top 10 Billboard.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.