5 trucuri de îngrijire pe care ar trebui să le eviți

0

Măști DIY, ingrediente pe care le găsești în propria bucătărie, toate aceste idei sună interesant, mai ales atunci când promit rezultate vizibile în cel mai scurt timp, nu-i așa? Toate aceste trucuri de îngrijire ar putea fi însă destul de periculoase pentru piele, mai ales dacă nu știi exact ce anume se potrivește tenului tău.

Așadar, deși există numeroase măști și gomaje ideale pentru piele (de exemplu cele cu zaț de cafea, miere, ulei de cocos sau mălai), poți întâlni și diverse ingrediente sau produse care îți pot provoca adevărate răni, deoarece fie nu sunt potrivite pentru tine, fie sunt prea acide, mai ales pentru pielea feței.

Îți prezentăm cele mai periculoase ingrediente și ce trucuri de îngrijire ar trebui să eviți:

1. Sucul de lămâie

Lucrul care arată clar că sucul de lămâie este periculos pentru tenul tău este faptul că are un pH acid, lucru de evitat pentru piele. Totodată, acesta crește riscul de arsuri solare, razele afectând mult mai tare porțiunile pe care a fost aplicat. În mod ironic, sucul de lămâie este recomandat pentru hiperpigmentare, însă vei observa că aplicându-l, nu numai că pielea nu va arăta mai bine, ci vei descoperi și mai multe pete.

Pielea ta are nevoie de acizi pentru exfoliere, însă uită de lâmâie și folosește un serum cu vitamina C, acizi AHA sau retinol, aceste ingrediente fiind mult mai recomandate și de medicii dermatologi.

2. Crema cu factor de protecție DIY

Dacă ai intrat pe Pinterest, sigur ai observat că poți găsi și o mulțime de idei de creme cu SPF, însă nu este deloc recomandat să aplici un astfel de produs. Într-adevăr, oxidul de zinc și dioxidul de titanium sunt ingredientele principale care intră în componența cremei cu factor de protecție solară, însă asta nu este totul. Într-un laborator specializat există…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.