5 tipuri de sneakerși urbani și cum îi asortezi

1

Folosiți altădată doar în timpul activităților sportive, sneakerșii au, astăzi, propria lor cultură. Indiferent cum i-am numi, adidașii, shoes-ii sau sneakerșii sunt, fără îndoială, cel mai popular tip de încălțăminte al momentului. Ba mai mult decât atât, așa cum putem afla de pe epantofi, pasionații de încălțăminte sport au creat adevărate comunități, gestionate de așa-numiții sneakerheads

Realitatea este clară: adidașii au depășit, de mult, statutul de încălțăminte folosită exclusiv în timpul anumitor sporturi și au devenit un must-have în garderoba oricui. 

Dacă și tu ești adeptul unui stil vestimentar lejer și cool, învață cum alegi și cum asortezi sneakerșii, în funcție de tipul lor. 

Adidașii low-top 

Adidașii low-top sau Oxfords sunt ușor de recunoscut, după faptul că nu acoperă deloc glezna. Acesta este, de fapt și principalul motiv pentru care ei se poartă în special vara. Sneakerșii low-top se remarcă printr-un design slim, deloc voluminos, spre deosebire de sneakerșii high-top, despre care vom vorbi în continuare. 

https://www.pexels.com/photo/person-wearing-black-vans-low-top-sneakers-1216350/

 

Acest tip de pantofi sport sunt flexibili și rezistenți sunt preferați de cei pasionați de skating, pentru că sunt ușori. 

Poți asorta sneakerșii low-top cu bermude și cu cămăși din texturi light, dar și cu tricouri. 

Sneakerșii High-Top 

Sneakerșii High-Top sunt itemuri foarte prezente în stilul urban. Aceștia au un design inspirat din moda hip-hop și se remarcă prin volumetria lor. Cu siguranță că nu vei trece neobservat purtând o astfel de pereche de pantofi sport, ei fiind un element vedetă al stilului de stradă. Aceștia pot fi asortați cu jeanși baggy și cu tricouri supradimensionate. 

Sursă foto: https://pxhere.com/en/photo/1175725

 

Totuși, aceștia nu doar că arată foarte bine, dar de asemenea sunt folosiți adesea  de către cei care joacă baschet, tocmai pentru că oferă un suport foarte bun gleznelor. 

Modelele Jordan și Nike sunt, de departe, cele mai cunoscute în materie de adidași High-Top. 

 

Adidașii Super High Top

Un alt tip de sneakerși întâlniți deseori în moda urbană sunt cei Super High Top. Aceștia se extind pe gambă, pentru un plus de suport, motiv pentru care sunt ideali pentru toamnă și chiar și pentru iarnă, atâta timp cât optezi pentru modele impermeabile. 

Sursă foto: https://live.staticflickr.com/1130/4730337012_68078be133_b.jpg

 

La fel ca pantofii sport hi-top și aceștia se asortează cu pantaloni baggy. Totuși, ei pot fi purtați cu jeanși skinny, în combinații potrivite pentru sezonul rece. 

O pereche de Converse Super Hi-Top, realizați din pânză, sunt o alternativă perfectă pentru anotimpul cald. 

Pantofii sport Mid-Cut 

Așa cum sugerează și denumirea lor, pantofii sport Mid-Cut sunt un tip de încălțăminte sport aflat la granița dintre modelele de sneakerși Hi-Top și cei Low-Top. Pantofii Mid-Cut acoperă parțial glezna și sunt un element reprezentativ pentru stilul skater-boy. 

Sursă foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Converse_red.JPG

 

Un model distinct de sneakerși mid cut sunt cei CVO, care acoperă parțial glezna și care prezintă o arcuire laterală în dreptul acesteia. 

 

Pantofii sport Slip-On 

Sneakerșii sau tenișii slip-on se disting prin absența unui sistem de închidere. Sunt acei pantofi sport care nu au șireturi, capse, arici sau fermoare funcționale – aceste elemente pot exista, însă au doar un rol decorativ. Aceștia au un design slim, simplu, nu acoperă glezna și sunt foarte practici și ușor. De regulă, au două margini elastice pe capută, care facilitează încălțarea și descălțarea. Sunt cunoscuți și ca espadrile. 

Sursă foto: https://pixabay.com/ro/photos/espadrile-%C3%AEnc%C4%83l%C5%A3%C4%83minte-1839795/

Slip-Ons pot fi purtați în outfituri specifice sezonului cald și se potrivesc mai degrabă cu pantaloni scurți, sau cu pantaloni chinos. 

1 Comment
  1. Adriana says

    Foarte interesant articolul. Mereu mi-a placut cum le sta barbatilor cu tenisi. Chiar i-am luat prietenului meu de ziua lui niste tenisi de pe 50style.ro si ii sta super cu ei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.