5 tipuri de carti care dezvolta inteligenta

0

Citim pentru informatii, cu speranta ca informatiile pe care le acumulam ne vor ajuta sa ne dezvoltam mintea, oferindu-ne mijloacele pentru a ne imbunatati vietile. In epoca moderna a informatiei, tot mai mai mult material de citit este disponibil, astfel incat ne este aproape imposibil sa ne dedicam eficient timpul pentru citit.
Cartile nu sunt create egal, ceea ce inseamna ca nu tot ceea ce citesti are valoare egala.
A citi mult si a citi profitabil sunt doua lucruri foarte diferite. Foarte mult timp este pierdut citind carti care sunt uitate rapid dupa ce sunt terminate. Dar timpul petrecut citind carti care cultiva inteligenta si intelepciunea produce beneficii continuu pe durata intregii vieti.

Desi este cu siguranta necesar, pentru viata profesionala si personala, sa citesti despre cele mai recente stiri si tendinte, acest tip de lectura este in afara domeniului de aplicare a acestui articol.

Scopul acestui material este identificarea tipurilor de carti care dezvolta permanent inteligenta pentru a ne imbunatatii calitatea vietii:

Stiinta nu se limiteaza la carti de cu continut stiintific. Ea cuprinde toate cartile care ne ajuta sa intelegem lumea in care traim. Aici sunt incluse carti pe comert si societate, care urmaresc sa explice si sa clarifice anumite evenimente. Valoarea acestor carti nu provine din teoriile pe care le demonstreaza (care, de cele mai multe ori, sunt demontate in carti viitoare) ci din dezvoltarea curiozitatii si a metodelor de invatare.

In antichitate, stiinta si filosofia s-au dezvoltat pe baza gandirii analitice. Daca stiinta ne invata sa intelegem lumea din afara, filosofia ne invataa sa ne cunoastem pe noi insine. Prin urmare, filosofia ar putea fi foarte bine numita stiinta naturii umane.
Pe langa lucrarile filosofice clasice, aceasta categorie include si marile texte religioase
Biblia, Coranul, Bhagavad Gita, etc nu sunt valoroase universal doar datorita dogmei religioase,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.