5 pași pentru a repara părul degradat

0

Noi, femeile, visăm la un păr bogat, plin de vitalitate și strălucire, însă drumul către podoaba capilară perfectă nu este întotdeauna unul ușor. Mai ales când, ne sabotăm zilnic printr-o serie de lucruri mărunte, însă cu impact major. Folosim aparate care emit căldură precum uscătorul de păr, placa sau ondulatorul, nu aplicăm protecție termică înainte de coafat, folosim produse  care conțin materiale sintetice precum sulfați, silicon sau parabeni, uităm să ne tundem în mod periodic, iar toate aceste lucruri duc în timp la deteriorarea părului și la un aspect tern și nesănătos al acestuia.

Însă vestea bună este că niciodată nu e prea târziu să reparăm greșelile făcute, iar dacă începi din timp, înainte ca părul să ajungă să fie mult prea degradat, poți ameliora lucrurile și îi poți oferi din nou strălucirea pierdută. Însă, nu te aștepta la minuni peste noapte, e nevoie de timp și de adoptarea unei rutine de îngrijire constantă. Iată care sunt cei cinci pași esențiali pentru a repara părul degradat:

1. Protejează-ți părul împotriva expunerii la soare

De fiecare dată când te expui la soare, folosești o cremă cu protecție solară pentru piele, nu-i așa? De ce părul ar face o excepție de la acest tratament? Specialiștii afirmă că, unul dintre principalii factori care duc la degradarea părului și la decolorarea acestuia este expunerea la soare. Cu toate că suntem mai expuși în timpul verii, nu uita că soarele strălucește- chiar dacă nu cu aceeași intensitate- tot anul, așa că folosirea unui spray care să te protejeze de razele UV, este mai mult decât necesară. De asemenea, aplicarea unui tratament menit să îți hidrateze părul în profunzime este un alt lucru pe care hairstylistii îl recomandă după câteva zile de stat la  plajă.

2. Spune adio uscătorului de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.