5 obiceiuri ale oamenilor fericiti

0

Fericirea: toata lumea o cauta, dar totusi putini sunt cei care se pare ca se bucura de ea.

Studii peste studii, zeci de ani de cercetari si analize au ajuns la urmatoarea concluzie: fericirea este pe jumatate transmisa de factori genetici, iar cealalta jumatate este influentata de modul in care fiecare dintre noi ne comportam.

Ceea ce inseamana ca 50 la suta din nivelul de fericire este in totalitate sub controlul nostru: relatii, sanatate, cariera, etc. Asadar, chiar si pentru cei predispusi genetic sa fie posomorati, exista si lucruri  pe care le pot face pentru a fi mai fericiti.

Ca aceasta:

1. Sa isi faca prieteni buni

Este usor sa te concentrezi pe construirea unei retele profesionale de parteneri, clienti, angajati, conexiuni, etc, pentru ca se presupune ca exista un beneficiu clar din aceasta relatie.

Dar exista si un castig clar din relatiile de prietenie adevarata. Cresterea numarului de prieteni reali (nu vorbim despre cei virtuali, pe de retelele de socializare) este direct proportionala cu bunastarea personala; dublarea numarul de prieteni este ca si cresterea veniturilor cu 50 la suta, in ceea ce priveste starea de fericire.

Si, daca asta nu e de ajuns, se pare ca oamenii care nu au relatii sociale puternice traiesc mai putin decat cei care au.

In concluzie, fa-ti prieteni la job, in afara jobului; fa-ti prieteni peste tot – pentru ca prietenii te ajuta sa traiesti mai mult si sa fii mai fericit.

2. Sa isi exprime recunostinta activ

Potrivit unui studiu, cuplurile care isi exprima recunostinta si aprecierea in interactiunile zilnice isi consolideaza relatia, de pe o zi pe alta.

Desigur, acelasi lucru este valabil si la locul de munca. Exprimarea recunoastintei pentru munca angajatului aduce beneficii de ambele parti.

O alta metoda usoara pentru a fi mai fericit este sa faci la finalul fiecarei zile o lista cu cel putin cinci lucruri pentru care esti recunoascator. Un studiu a aratat oameni…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.