5 nutrienți esențiali pentru un păr sănătos și unghii frumoase

0

Nu este nimic mai enervant decât să observi că unghiile tale se rup foarte ușor, iar părul este tern, lipsit de strălucire. Aproape oricine a trecut prin astfel de momente, însă de cele mai multe ori soluția nu este o vizită la salonul de înfrumusețare preferat, ci mai degrabă de o privire atentă asupra vitaminelor de care are nevoie corpul tău.

Poți lua nutrienții de care ai nevoie foarte ușor prin alimentație sau cu ajutorul suplimentelor alimentare, așa că ți-am pregătit o listă cu cei mai importanți nutrienți pentru un păr sănătos și unghii frumoase.

1. Biotina

Biotina se găsește în alimente precum bananele, ouăle, conopida și alune și este cunoscută și sub numele de vitamina H. Aceasta este perfectă pentru a obține un păr sănătos și unghii frumoase. Întărește firul de păr și totodată îmbunătățește sănătatea unghiilor, fiind mai puțin predispuse la rupere și exfoliere. Dacă observi o pierdere a părului în ultimul timp, este un indiciu important că ai o deficiență de biotină.

2. Vitamina A

Ai părul, pielea și unghiile foarte uscate și casante? Vitamina A este cea care te poate ajuta, deoarece celulele folosesc această vitamină esențială pentru a produce uleiurile care mențin zona scalpului și, totodată și pielea, hidratată. Astfel, folosind acest supliment te asiguri că atât părul, cât și pielea are o strălucire naturală, sănătoasă. Vitamina A are și alte beneficii, precum o vedere mai bună, un sistem imunitar mai puternic și, totodată, reduce riscul apariției unei boli cardiovasculare.

3. Zinc

Zincul are un rol important în creșterea și repararea părului. Totodată, ajută și glandele sebacee și foliculii să funcționeze corespunzător. În plus, dacă te confrunți cu pierderea părului, este clar că ai și deficit de zinc sau, consumi o cantitate prea mare,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.