5 moduri prin care scazi eficacitatea cremei cu factor de protecție solară, fără să îți dai seama

0

Poate fi dificil să îți amintești să reaplici la fiecare câteva ore crema cu factor de protecție solară, mai ales dacă ești la plajă, însă există și alte probleme care afectează eficacitatea acestui produs.

Având în vedere că o aplicare corectă te ajută să te protejezi de razele UVA și UVB, ajută la scăderea riscului de apariție a cancerului de piele și a îmbătrânirii premature, este bine să știi ce ar trebui să eviți să faci pentru a te bucura de toate proprietățile acestui produs.

1. Nu amesteca crema cu factor de protecție cu loțiunea bronzantă

Te poți bronza natural și dacă te dai cu cremă cu factor de protecție solară, însă dacă îți dorești un bronz înainte de vacanță probabil apelezi și tu la loțiunea autobronzantă. Din păcate însă, această loțiune și crema cu SPF nu se amestecă, deoarece DHA, ingredientul activ din loțiuni care face ca pielea să se coloreze scade puterea de protecție împotriva razelor UVA.

Acest lucru poate duce la apariția liniilor fine, a ridurilor, existând chiar și zone în care pielea poate suferi arsuri. Astfel, încearcă să nu le combini niciodată.

2. Aplici produse de îngrijire peste crema cu factor de protecție solară

Există părere împărțite în privința ordinii de aplicare a produselor cosmetice, însă tot mai mult specialiști sunt de părere că produsele hidratante ar trebui aplicate înaintea cremei cu SPF, deoarece altfel acestea pot afecta calitățile și nivelul de protecție pe care îl poate oferi crema.

Totodată, asigură-te că oferi suficient timp fiecărui produs înainte de a aplica fondul de ten, pentru ca acesta să nu se amestece cu crema cu SPF.

3. Nu aplici o cantitate suficientă

Fie că folosești un produs tip spray, fie cremă, este foarte posibil să nu aplici o cantitate suficientă. Este esențial să te…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.