5 ingrediente naturale care îți pot afecta pielea de-a lungul timpului

0

Dacă vrei să fii uimită de cele mai ciudate tratamente pentru ten, poți căuta măștile de tip DIY. Vei găsi adevărate „arme” împotriva ridurilor și acneei, însă de cele mai multe ori lista de ingrediente va fi cea surprinzătoare. Din nefericire, nu toate tratamentele recomandate pe internet sunt cu adevărat benefice tenului tău, anumite ingrediente fiind, de fapt, chiar dăunătoare.

Iată 5 ingrediente naturale care îți pot afecta pielea de-a lungul timpului:

1. Albușuri de ou

Albușurile de ou sunt recomandate pentru diminuarea porilor și pentru o piele catifelată. În realitate, albușul de ou nu este chiar atât de bun pentru tenul tău. Șansele ca acest tratament să funcționeze sunt destul de slabe, însă pot reprezenta un adevărat pericol, deoarece un ou crud poate fi contaminat cu Salmonella.

Aplicând oul pe față, atât de aproape de gură, poți risca să te infectezi cu acest virus. Totodată, este posibil să apară și o infecție a pielii, mai ales dacă ai răni mici deschise. Acest pericol este mai mare dacă vei folosi ouă din magazine și nu dintr-o gospodărie, de la persoane în care ai încredere.

2. Sucul de lămâie sau lime

De câte ori nu ai citit că sucul de lămâie sau lime poate face minuni aplicat pe o cicatrice de la acnee sau pe o zona decolorată? Dacă vei respecta acest sfat vei simți o înțepătură la aplicare și, eventual, vei avea o piele mai catifelată grație exfolierii făcute de acidul din lămâie.

Cu toate acestea, dacă vei continua să aplici acest suc, este posibil să te confrunți cu arsuri de gradul doi, deoarece psoralentele din lămâie pot provoca o reacție fototoxică atunci când pielea este expusă la razele UV. Astfel, încercarea ta de a trata o zona roșie s-ar putea încheia cu o arsură mult mai puternică și mai vizibilă.

3….

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.