5 idei pentru o curte confortabilă

0

Toată lumea își dorește să aibă parte de maxim de confort în propria locuință, iar pentru cei care stau la casă, curtea joacă un rol important în acest sens, fiind locul ideal pentru amenajarea unor zone de relaxare. Variantele pe care le ai la dispoziție, dacă vrei să-ți faci curtea cât mai confortabilă, sunt multiple, iar în rândurile de mai jos îți oferim câteva sugestii.

Construiește o terasă

Terasa este primul lucru la care se gândesc toți cei care doresc să-și amenajeze curtea pentru a se bucura de confort în aer liber. Pentru asta, trebuie să alegi un loc undeva la umbră, dar care să beneficieze de suficientă lumină naturală și să fie ușor accesibil. Construcția începe cu pardoseala, care poate fi din scânduri, beton sau gresie pentru exterior. De asemenea, poți opta pentru gazon, care este o soluție la fel de bună precum cele enumerate anterior. Ca mobilier, nu ar trebui să lipsească o canapea confortabilă, o masă și câteva fotolii sau scaune cu balansoar. Terasa trebuie să fie acoperită, pentru a fi protejată de intemperii în zilele ploioase, iar acoperișul trebuie să fie în așa fel construit încât să permită o bună ventilație, pentru că, în caz contrar, riști ca spațiul de relaxare să se transforme în seră.

 Amenajează o zonă de plajă

În zilele însorite de vară, mulți tânjesc după răcoarea unei piscine, o băutură rece și un șezlong pe care să stea la soare, iar tu poți avea propria zonă de plajă la tine în curte. Trebuie doar să găsești un loc expus la soare, dar care să aibă, dacă se poate, și un colț umbros. Dacă nu ai umbră naturală, poți rezolva problema cu una sau mai multe umbrele de plajă. Mai ai nevoie de câteva șezlonguri de calitate, pe care să le așezi sub umbrele, direct pe iarbă, sau pe nisip – dacă îți dorești ca zona de relaxare să semene cu o plajă naturală.

Elementul cel mai important este piscina, care poate fi gonflabilă, pentru că e mai ușor de instalat și de întreținut.

Instalează un hamac

Dacă îți place să citești sau doar să lenevești în aer liber, ai nevoie de un hamac în care să te întinzi și să pierzi noțiunea timpului. Alege doi pomi apropiați sau orice altceva care să poată susține hamacul, pe care trebuie să îl ancorezi bine pentru a evita accidentele. Poți instala hamacul și între stâlpii de susținere ai terasei, având grijă ca acesta să fie amplasat la umbră.

Construiește un grătar

O petrecere în familie sau în compania prietenilor constituie un alt mijloc de relaxare și deconectare. Dacă îți place să fii gazdă, nu ar trebuie să-ți lipsească din curte un grătar, pentru că acesta constituie unul dintre elementele esențiale ale unei petreceri în aer liber. Alege dimensiunea acestuia în funcție de numărul de invitați, având grijă ca grătarul să fie amplasat în apropierea unei surse de apă și la o distanță sigură față de locuință și anexe, pentru a elimina riscul unui incendiu.

Mai multă vegetație și mai puțin beton

O curte cu multă vegetație oferă mai multe oportunități de relaxare decât una betonată, cu doar câteva petice răzlețe de gazon. Vegetația împrospătează aerul, menține răcoarea în zilele toride și are un efect reconfortant asupra psihicului. Prin urmare, plantează cât mai multe flori, arbuști ornamentali, pomi fructiferi și gazon, iar confortul va veni de la sine, fără a fi nevoie de alte amenajări.

Sperăm ca aceste sugestii ți-au fost de ajutor și că te vor ajuta să te bucuri de tot confortul pe care ți-l poate oferi propria curte, alături de întreaga familie și de prietenii apropiați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.